Відро для льоду під шампанське

Ніяке торжество не може обійтися без шампанського. Це вино прийнято пити холодним, причому воно повинно залишатися таким протягом усього свята.

відерце для шампанського

Головне призначення цього елемента сервірування в даний час - підтримка сприятливого температури напою для збереження його смакових якостей.

Для того, щоб шампанське залишалося прохолодним довгий час, було винайдено спеціальний пристрій - відро для льоду під шампанське.

відерце для шампанського фото

На сьогоднішній день відро для шампанського, яке колись використовувалося тільки для поліпшення смакових якостей напою, є елегантним предметом сервіровки.

Як називається відро для шампанського

Відро для охолодження спиртних напоїв має свою назву. Досить згадати, як виглядає пляшка шампанського, вміщена в відерце з льодом.

барний кулер для шампанського

З початку дев'ятнадцятого століття відро для шампанського почало нести лише естетичну ціль для красивої подачі охолодженого напою.

Назва ємності має англійське походження - wine cooler і дослівно перекладається як «охолоджувач вина». Тому загальноприйнята назва відерця - кулер.

відро для шампанського фото

Відро для шампанського стало свого роду аксесуаром, що прикрашає урочистий бенкет.

Для чого воно потрібне

Використання відра для охолодження шампанського пов'язано з етикетом подачі цього благородного напою. Холод дозволить розкритися його особливому смаку, а людина відчує характерний аромат.

кулер для шампанського

З середини 19-го століття умільці почали виготовляти все більш красиві і ефектні відра для шампанського, які і до цього дня залишаються естетичним елементом подачі алкогольного напою.

Вважається, що оптимальна температура для подачі ігристого - 8-10 градусів. Щоб підтримувати її на цьому рівні, в відро кладуть сніг, лід, заливають дуже холодну воду і, злегка перемішавши вміст, ставлять в нього пляшку.

кулери для шампанського

Відро для охолодження шампанського може бути будь-якої форми, розміру і об'єму.

Необхідний рівень температури настає приблизно через 30 хвилин, після чого присутні можуть в повній мірі насолодитися напоєм. Звичайно, охолодити вино можна і в холодильнику, але при цьому буде втрачено естетичний момент сервіровки.

відерце для шампанського кулер

Найбільш зручний і практичний у використанні кулер (саме так називається відро для шампанського) обсягом від 2,5 до 4 літрів.

Важливо! Використовуючи ємність для охолодження, необхідно пам'ятати, що вино не слід занадто переохолоджувати, так як в крижаному вини буде важко вловити смак. Не рекомендується подавати шампанське спільно з апельсинами, лимоном та іншими цитрусовими, а також шоколадом. Ці продукти зашкодять смаку вина.

відерце для шампанського

Найбільш затребуваний матеріал для виготовлення відер для шампанського - це полірований метал.

різновиди

Раніше ємності, в яких охолоджувалася пляшка, являли собою просто невелике відро. У вищому суспільстві використовувалися відерця зі срібла, іноді і з більш дорогих матеріалів.

відерце для шампанського ідеї

Безумовно, охолодити напій можна і в камері холодильника, однак, оптимальна температура для пляшки з шампанським - близько 7-8 градусів.

Існували й недорогі металеві ємності. В наші дні кулер перетворився в дизайнерський предмет, який здивує і приверне увагу гостей.

відерце під шампанське

Досить часто зустрічаються незвичайні моделі з загартованого скла, пластику, слонової кістки і т.д.

Випускається безліч форм кольорів з різних матеріалів. Класична модель лаконічна і не має нічого зайвого. Зазвичай такі відерця виготовляються з нержавіючої сталі, іноді в комплект входить спеціальна підставка.

відерце для шампанського дизайн

Фахівці стверджують, що найправильніший варіант використання відра для шампанського - це приміщення всередину або шматочків льоду, або снігу з холодною водою.

Популярні також моделі, виконані з порцеляни високої якості. Зазвичай такі вироби доповнені орнаментом, вензелями з позолоти, елементами декору. Ці відерця підійдуть для пишного торжества, вони привнесуть нотку розкоші і витонченості.

фарфорове відерце для шампанського

На сьогоднішній день відро для шампанського, яке колись використовувалося тільки для поліпшення смакових якостей напою, є елегантним предметом сервіровки.

Випускаються також кулери зі скла, кришталю, пластика і навіть слонової кістки, тому вибрати підходящий не складе труднощів.

кришталеве відерце для шампанського

Фахівці з дизайну предметів інтер'єру всіляко експериментують з матеріалом, видом, візерунками і загальним видом відерця.

Сучасні кулери оснащені електронним управлінням, при цьому замінювати кубики льоду немає необхідності. Кулер підтримує різні температурні режими, тобто охолодження відбувається автоматично. Такі ємності здатні охолоджувати відразу кілька пляшок.

кулери для вина

Головне призначення цього елемента сервірування в даний час - підтримка сприятливого температури напою для збереження його смакових якостей.

Моделі розрізняються не тільки за матеріалом виготовлення, але і за формою. Існують кулери, що нагадують глечик, металевий конус, вазу, прямокутник або куля.

кулер для шампанського вантажу

Відносно функціональності і зовнішнього вигляду предметів сервіровки дизайнери мають можливість надавати будь-який вид приладу і реалізувати свої фантазії.

Порада! Правильна сервіровка припускає, що відерце буде знаходитися не в центрі столу, а на його краю або на спеціальному сервировочном столі, що знаходиться поруч з основним.

кулери на столі

Найчастіше в якості матеріалу для їх виготовлення використовують нержавіючу сталь.

Як вибрати гарне відерце

Гармонійність, краса і стиль сервірування багато в чому залежать від того, яке відерце для шампанського вибрано. Але оцінювати тільки естетичний вигляд не варто. Кулер повинен відповідати формату конкретного застілля.

кулер для шампанського вина

Класичні відра для шампанського лаконічні і мінімалістичні.

Порада! Скромна класична ємність з нержавіючої сталі буде доречна в будь-якому випадку.

відерце для шампанського дизайн

Звичайне відерце для шампанського всі ці роки зазнавало зміни і удосконалювалося.

При покупці слід звернути увагу на наступні моменти.

  • Дизайн.
  • Матеріал виготовлення.
  • Розмір.
  • Наявність ручок.
відерце для шампанського ідеї

Від того, яке відерце для шампанського ви виберете, залежить краса і гармонійність сервірування столу.

Популярні виробники

Рекомендується вибирати продукцію тільки відомих виробників, які відмінно зарекомендували себе і отримали хороші відгуки покупців.

відерце для шампанського золоте

Відро для льоду має відповідати формату закладу.

ROSENBERG

Фірма спеціалізується на виробництві предметів інтер'єру, виробів для сервірування і посуду. Кулери представлені великою кількістю моделей, матеріал виготовлення - сталь, покрита сріблом і нікелем.

відерце для шампанського rosenberg

Ємності даної компанії виглядають урочисто і нарядно, вони прикрасять будь-яке застілля.

Ikea

Компанія пропонує класичні варіанти виробів для подачі шампанського, виконані з нержавіючої сталі.

кулер для вініа

Продукція відрізняється якістю і доступними цінами.

BergHOFF

Відома бельгійська фірма, яка пропонує оригінальні кулери різних форм і розмірів.

оригінальне відерце для шампанського

У колекціях можна знайти квадратні, круглі і класичні ємності.

ILSA

Італійська компанія, яка виробляє високоякісні відерця для шампанського. Моделі ILSA можуть називатися класикою, так як мають звичну форму і виготовляються з нержавіючої сталі з дзеркальною поліровкою.

відро для шампанського

Враховуйте інтер'єр приміщення, стиль сервірування, кількість гостей.

Благородне шампанське доречно і на романтичних зустрічах, і на дружніх вечірках, і на урочистих застіллях, і на званих вечорах або сімейних посиденьках. У кожному з цих випадків оригінальне або класичне відерце для льоду прикрасить торжество стане його відмінним доповненням.

відерце для шампанського фото

Такий елегантний елемент сервірування як відро для шампанське послужить хорошим доповненням до святкового столу.

Відео: Скрябін - Дельфіни | Official Video - Інше 2024