Декор стін своїми руками: оригінальні ідеї, фото, наочні приклади оформлення

Найприємніший етап ремонту - декорування приміщень. Але навіть невелика зміна в оформленні може значно змінити на краще і освіжити кімнату. Давши волю фантазії, використовуючи підручні засоби, можна із задоволенням і користю провести вільний час. А нагородою за зусилля буде ошатний інтер'єр, затишок і гарний настрій. Допоможе в цьому тематична стаття про декор стін своїми руками: оригінальні ідеї, фото, з наочними прикладами оформлення.

Декор стін своїми руками: оригінальні ідеї, фото, наочні приклади оформлення

В якості оформлення стіни можна використовувати декоративний посуд

Декор для стін: функція в інтер'єрі, цілі оформлення

У сучасному світі - оформлення приміщення свідчить про стилі, смаку, достатку і можливостях господаря. Складові красивого і гармонійного інтер'єру - це не тільки вишукані меблі, модні тенденції в обробці і оригінальні світильники. Оформлення стін - важлива деталь, яка допоможе зробити загальний образ кімнати закінченим і гармонійним.

Більшість застосовуваних сьогодні дизайнерами прийомів були відомі багато років назад

Більшість застосовуваних сьогодні дизайнерами прийомів були відомі багато років назад

Декорація стін, як елемент вдалого інтер'єру, виконує одну або кілька функцій:

  1. Естетична. Декор стін в квартирі - перш за все це їх прикраса.
  2. Створення унікального дизайну. Стіни, прикрашені саморобними виробами, демонструють майстерність господарів і оригінальність оформлення.
  3. Інформативна. Невелика галерея з фото, картин, гравюр наочно розповідає про склад сім'ї або ж демонструє певну колекцію.
  4. Маскуюча - декорація стін допоможе приховати недоліки в обробці і навіть візуально виправити конструкторські помилки. Виділений головний сегмент в декорі приміщення відверне увагу від менш вдало оформленою функціональної зони.
  5. Економічна. Іноді проста зміна способу оформлення стін допоможе відстрочити ремонт на деякий час. Оригінальні ідеї прикраси з допомогою колірних і фактурних акцентів кардинально змінять обстановку в кімнаті, надавши їй нових ноток.

Використання handemade в оформленні приміщення може виконувати відразу кілька функцій. Наприклад, декор стін своїми руками з підручних матеріалів допоможе не тільки підвищити унікальність інтер'єру, а й значно заощадить витрати господарів при його оформленні.

Декорація стін допоможе приховати недоліки в обробці

Декорація стін допоможе приховати недоліки в обробці

Корисна порада! Залучення до робіт з декорування дітей, посприяє зближенню в сім'ї і формування у найменших домочадців певних навичок. У підсумку - гарний інтер'єр, спільне проведення часу батьків і дітей, передача корисного досвіду від старшого покоління молодшому.

Поєднання техніки і естетики: фото стін декору на різному підставі

Вдале декорування має на увазі вміле поєднання елементів прикраси з базовим покриттям і матеріалом стін. Ще на етапі будівництва або вирівнювання поверхні потрібно визначитися з майбутнім оформленням. Декоративні елементи можуть розташовуватися на різних технічних рівнях:

  • нульовий має на увазі нанесення декору на базову капітальну стіну з бетону, цегли або дерева, попередньо загрунтовану і прошпакльовані;
  • перший - стіна зі стартовим штукатурних покриттям;
  • другий - рівень стіни з фінішної штукатуркою, можливо, вже пофарбованої;
  • третій - стіна в обжитому приміщенні, де прикраси служать для приховання дефектів;
  • незалежний - поверхню стін особливо не впливає на декорування.
Декорування стін використовується в першу чергу для прикраси

Декорування стін використовується в першу чергу для прикраси

З технологічної точки зору, чим вище робочий рівень, тим більше простий і менш витратний декор. У той же час, він менш стійкий і недовговічний.

Техніки, що застосовуються в декоруванні стін на етапі будівництва

На нульовому-третьому технічному рівні декорування може мати на увазі виконання певних оздоблювальних робіт. Основні види обробки такі:

  • графічне зображення на стіні - створення картин з використанням барвників для інтер'єру;
  • нанесення фресок - фактурний малюнок наносять на вологий оздоблювальний матеріал;
  • використання плитки і мозаїки - на поверхню стіни клеяться керамічні, фаянсові, скляні або інші деталі, які в підсумку представляють загальну картину;
  • готові предмети декору - найпростіший і найпоширеніший вид декорування, що включає безліч способів і дозволяє реалізувати різні ідеї шляхом кріплення предметів на стіну.
За допомогою простого кріплення речей можна цікаво оформити стіну

За допомогою простого кріплення речей можна цікаво оформити стіну

Матеріали, використовувані в декоруванні на етапі будівництва:

  • шпаклівка - з її допомогою вирівнюють поверхню під будь-яку декорацію і створюють фактурні елементи;
  • лакофарбові матеріали - необхідні для створення основи і деталей зображення;
  • шпалери - використовують як самостійний елемент декорування або в якості основи під фарбування;
  • плитка зі скла, фаянсу або кераміки - застосовують як незалежний матеріал обробки або його частину.

Декор цегляної стіни: наочні приклади оформлення

Дизайнери досить часто на етапі оздоблювальних робіт пропонують залишити одну або кілька стін у вигляді цегляної кладки. Іноді цегла або імітаційні матеріали використовують як елемент декорування. Цікаве рішення оформлення такої стіни - повна або часткова фарбування.

Цегляна кладка, при грамотному оформленні, буде відмінно виглядати в кімнаті

Цегляна кладка, при грамотному оформленні, буде відмінно виглядати в кімнаті

Корисна порада! Щоб в результаті отримати красиві стіни, перед початком декорування потрібно обов'язково підготувати підставу. Стіна повинна бути рівною і покрита штукатуркою, фарбою, лаком або інший основою.

Декоративне оформлення стін з використанням графіки

Для створення графічного малюнка слід приготувати шпаклівку, фарби, шаблони або трафарети, кисті, пульверизатор.

Не обов'язково мати талант художника або освіту оформлювача, щоб створити графічний декор стін своїми руками. Трафарети для декору стін допоможуть навіть починаючому дизайнерові. Для виготовлення шаблонів використовують папір, картон, пластик або фанеру. На поверхню наносять однотипний рапорт або окреме зображення і вирізують по контурах.

Технологія використання трафарету дуже проста. До місця, де передбачається розміщення малюнка, щільно прикладається кліше. Його зафарбовують, використовуючи кисть, валик або пульверизатор. Можна взяти фарбу в балончиках. Далі трафарет переставляють і повторюють процедуру стільки разів, скільки вимагає декорована поверхню.

Для нанесення зображення застосовуються різні методики. Найбільш поширеним і зручним вважається застосування трафарету

Для нанесення зображення застосовуються різні методики. Найбільш поширеним і зручним вважається застосування трафарету

Більш трудомісткий прийом декорування за допомогою графічного зображення - нанесення ескізу на стіну за допомогою олівця, тут без художнього таланту не обійтися.

Нанести контури зображення на стіну можна також за допомогою копіювального паперу або проектора. Для цього девайс підключається до комп'ютера і на місці нанесення проектується обраний малюнок. Силует обводять олівцем. Далі за допомогою пензля і фарб реалізуємо задумане на стіні.

Ідеї ​​декору своїми руками з фактурним зображенням

Фактурне зображення або фрески створюють на вологій штукатурці. Раніше декоратори використовували глину, зараз ідеальний і податливий матюкав - гіпсова шпаклівка. Для цього на попередньо вирівняну стіну наносять додатковий шар штукатурки. Їй не дають висохнути до кінця і за допомогою гострого, схожого на олівець, інструменту наносять малюнки.

Шпаклівку можна легко використовувати в якості декору

Шпаклівку можна легко використовувати в якості декору

Оригінально виглядають фігурні відбитки на поверхні. Фактурний орнамент на стіну наносять за допомогою приготованого кліше. Спростить завдання спеціальне візерунковий валик для декору стін. Купити його можна в будівельному магазині.

Після нанесення фресок зображення зафарбовують. Для їх нанесення використовують кисті різної товщини. Однотонний фактурний орнамент покрити фарбами краще за допомогою пульверизатора.

Використання кераміки в декорі стін: фото оформлення інтер'єру

Що прийшла з минулих століть мозаїка не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Раніше такий вид обробки використовували в храмах і будинках аристократів, тепер він доступний будь-якої середньостатистичної сім'ї. Зараз найпопулярніший матеріал декорування з цього ряду - настінна плитка. Але навіть за допомогою битого кахлю або старої керамічного посуду можна створити міні-шедевр на стіні будинку. Оригінальний малюнок можна створити шляхом хаотичного наклеювання дрібних осколків.

Дуже просто створити оригінальний малюнок керамікою своїми руками

Дуже просто створити оригінальний малюнок керамікою своїми руками

Як правило, базовими приміщеннями для декорування стін мозаїкою є ванна або кухня. Використовують як стандартний орнамент, так і готову фотокартину різних розмірів. Клеять таке панно цільним полотном.

Мозаїчну стіну у ванній можна розбавити дзеркалами, що додасть особливий колорит, яскравість і блиск.

Використання мозаїки в якості декору для кімнати - сміливе і оригінальне рішення. Також вона доречна при оформленні камінів і колон.

Серед готових елементів декору можна виділити кахлі. В основному їх використовують для оздоблення стін кухні або ванній. Готовий малюнок виходить в результаті складання деталей.

Прикраси стін своїми руками з використанням готових елементів

Використання готових предметів і заготовок в оформленні кімнат допоможуть знайти відповідь на питання, як прикрасити стіни в кімнаті.

Фотошпалерами можна швидко і красиво оформити кімнату

Фотошпалерами можна швидко і красиво оформити кімнату

Перші помічники в цій групі матеріалів - спеціальні оформлювальні шпалери з готовим орнаментом або красивою фотографією. Фотошпалери дозволяють прямо в будинку отримати панораму міста, улюблений морський або лісовий пейзаж. Найпопулярніші в цій серії шпалери з ефектом 3D-зображень. В оформленні стін також використовують комбінування шпалер.

Це цікаво! Під час покупки шпалер з різним малюнком і забарвленням, слід пам'ятати, що вони можуть відрізнятися і складом.

Елементами декору також стають композиції, створені з простих і банальних предметів. Основний їх перелік такої:

  • картини, малюнки та панно;
  • фотографії;
  • декоративний посуд;
  • дзеркала;
  • елементи з дерева;
  • об'ємні картини своїми руками;
  • полки;
  • рослини;
  • колекції;
  • гірлянди.

Декор стін своїми руками: оригінальні ідеї, фото композицій

Найпростіший спосіб вирішення питання про те, як задекорувати стіну - це скористатися послугами професіонала. Але тоді кімната ризикує бути позбавленою домашнього затишку і душевності, що вселити під силу тільки самим господарям житла. Використовуючи готові матеріали, поширені ідеї в поєднанні з власною фантазією можна легко, оригінально і самостійно прикрасити стіни своїми руками.

Найбільш поширеним завдяки своїй простоті стало використання оформлювальних заготовок

Найбільш поширеним завдяки своїй простоті стало використання оформлювальних заготовок

Картинки на стіни: доступність, простота, витонченість

Картини, постери, панно - старий, але надійний і перевірений століттями метод декорування стін своїми руками. Для цього не обов'язково бути щасливим володарем картин відомого художника Миколи. «Твір мистецтва» можна легко змайструвати самостійно, використовуючи готові рамки і підручні засоби - гілки, прути, нитки, тканину, папір і фарби.

Оригінальні картинки для стін можна створити за допомогою написів в рамці у вигляді улюбленого афоризму або гасла. Мета таких висловів - мотивація або розслаблення і умиротворення. Але головне завдання - прикраса інтер'єру. Якщо каліграфічні навички слабкі, можна просто роздрукувати обраний слоган на кольоровому принтері.

Картинами можна дуже легко прикрасити стіну

Картинами можна дуже легко прикрасити стіну

Ефектно виглядають панно або композиції, створені з однакових за формою та стилем виконання елементів, що мають лише деякі відмінності в кольоровій гамі або в наявності певного принта. Панно виготовляють з різних тканин, паперу або навіть шпалер.

Корисна порада! Останнім часом популярно декорування стін кімнати двома видами шпалер. Окрасою вільної стіни можуть стати панно із залишків шпалер, що клеїлися на протилежній стіні або в кутах.

Картинки для стін: практичний підхід

Настінний декор може нести не тільки естетичну, але і певну практичну функцію. Відмінний приклад - картина для прикрас. Створити її дуже просто: в середині готової рамки потрібно натягнути сітку, на яку потім легко кріпляться сережки, намиста, брошки і браслети. Весь арсенал біжутерії буде на увазі і під рукою.

Таке ж панно можна змайструвати для зберігання аксесуарів, окулярів, ключів. В останньому варіанті нехитре пристосування стане прикрасою і зручною ключницею. Використовуючи рамки, можна створити оригінальне обрамлення вимикачів, розеток та лічильників.

Методи декорування приміщення залежать в першу чергу від особистих бажань і переваг людини

Методи декорування приміщення залежать в першу чергу від особистих бажань і переваг людини

Як прикрасити стіну фотографіями

Досить давня, але тим не менш дуже популярна і сьогодні ідея декору стін з використанням сімейних фото. Фотографії досить просто зробити в домашніх умовах, помістивши вдалі фото в однотипні рамки. Але до розташування портретів на стіні потрібно підійти креативно і з дотриманням певної закономірності.

Виглядають оригінально і надають особливого колориту загальній композиції навмисно виставлені кріплення рамок з фотографіями. Портрети можуть бути також з'єднані між собою мотузкою, стрічкою або ланцюжком.

Одежні тремпелів можна використовувати в якості незвичайних кріплень для фотографій і картинок

Одежні тремпелів можна використовувати в якості незвичайних кріплень для фотографій і картинок

Для оформлення стіни фотографіями можна використовувати і спеціальні підрамники, що додасть композиції не менш ефектний вигляд, як і у фотографій в рамках.

Корисна порада! Підійти до прикраси стін можна творчо і виготовити гірлянди з фотографій. Доповнений підсвічуванням декор сприятиме відтворення пам'ятних моментів і створювати святковий настрій.

Оформлення стіни сімейними фото

Оформлення стіни сімейними фото

Як прикрасити стіну в кімнаті своїми руками за допомогою декоративного посуду і дзеркал

Керамічний посуд, кухонне начиння і прилади можуть надати хорошу послугу у вигляді декоративних елементів на стіні в різних приміщеннях, оформлених в кантрі-стилі. Як декор найчастіше використовують підноси, тарілки і страви.

Дзеркало - самодостатній предмет декорування сучасного інтер'єру і його невід'ємна частина. З його допомогою можна значно розширити простір. Крім цього, воно сприяють примноженню світла, створенню безлічі варіацій обрамлення. Виріб на всю стіну або у вигляді ламаного багатокутника стане родзинкою інтер'єру.

Креативна рамка додасть дзеркала ошатний вигляд і ще більше прикрасить кімнату. Використання декількох однакових дзеркал в різних рамах допоможе створити оригінальну композицію.

Дерев'яні страви і тарілки різного діаметру ефектно доповнюють білосніжний інтер'єр

Дерев'яні страви і тарілки різного діаметру ефектно доповнюють білосніжний інтер'єр

Скласти композицію можна і без рамки. Така робота, наприклад, у вигляді бджолиних сот, займе трохи більше часу, але допоможе креативно прикрасити стіни своїми руками за допомогою дзеркал.

Дерев'яний декор своїми руками: оригінальні ідеї, фото

Декор стін деревом був популярний завжди. Зараз особливо актуальні написи, вирізані з дерева, наприклад, прізвище родини. Виконаний в одній колірній гамі з фоторамками елемент декору прекрасно доповнює і прикрашає настінний композицію.

Декорація на основі дерев'яних спилов допоможе отримати унікальний дизайн, що відповідає модним тенденціям в оформленні приміщень природними матеріалами.

Панно можна створити вручну. Для цього невелику поліно розпилюють на тонкі диски. Вони можуть бути різних розмірів і товщини. Товсту кору слід зняти, а тонку - залишити. Бруски краще відшліфувати і покрити спеціальним розчином, який захистить від появи комах. Готові деталі покривають лаком або фарбою. Якщо вибір випав на яскраві кольори, то важливо не переборщити з строкатістю. Отримані елементи скріплюють між собою дротом і вішають на довгу гілку.

Використання дерев'яних зрубів для декорування стіни

Використання дерев'яних зрубів для декорування стіни

Як прикрасити стіну своїми руками за допомогою аплікацій, виробів і об'ємних картин

Папір, тканина, бісер, шкіра і навіть сухі гілки і квіти - все згодиться для створення незвичайного прикраси інтер'єру. Зараз особливо популярні 3D полотна. Їх можна виготовити самостійно. Відповідних майстер-класів багато в інтернеті. Для створення найпростіших картин необхідна лише папір і картон.

Рамкою для картини може служити звичайна коробка з-під цукерок. Дно оклеиваем кольоровий фонової папером. Секрет створення об'ємних деталей в тому, що їх згинають і саме місцем вигину кріплять до основи.

Картини з наклеєними метеликами, квітами, фігурками тварин і букетами виглядають дуже мило і витончено. Вдалим доповненням аплікації можуть стати елементи, виконані в техніці квіллінг.

Хорошим елементом декору зможуть стати паперові аплікації

Хорошим елементом декору зможуть стати паперові аплікації

Відмінним оформленням стіни у вітальні стануть паперові квіти на стіну. Своїми руками їх також легко створити, слідуючи покрокової інструкції.

Для створення троянди знадобиться червоний картон, шаблон, олівець, ножиці і клей. З картону вирізують попередньо намальовану спіраль. Її кінчики загортають назовні і скручують до кінця, поступово послаблюючи натяжку. Підстава закріплюють клеєм, коло в центрі квітки відгинають і кріплять туди бутон з згорнутої паперу.

Корисна порада! Бутони виготовляють в техніці квіллінг. Для стебла можна використовувати дріт. Попередньо її змащують клеєм і обмотують папером.

Створити об'ємну картину можуть і засушені натуральні квіти на стіні - декор оригінальний, але недовговічний.

З таким же успіхом предметом декорації може послужити гербарій в рамках або окремі засушені рослини на дерев'яних дощечках.

Можна викликати професіонала для оформлення стіни фарбами

Можна викликати професіонала для оформлення стіни фарбами

Людям з певними художніми здібностями, прикраси на стіну своїми руками створювати легко і приємно. У підсумку в кімнаті створюється унікальний дизайн без особливих фінансових затрат, але вимагає певного часу.

Як оформити стіну за допомогою полиць і рослин

Витончені полки в стилі кантрі не можуть бути самостійним предметом декору, але в поєднанні з квітковими горщиками, статуетками або предметами колекціонування - стануть відмінною прикрасою інтер'єру. Полички відмінно вписуються практично в будь-яке приміщення, вони доречні всюди - у вітальні, кухні, дитячої або ванною.

Полку - це гармонійне поєднання краси і практичності. Вони не займають багато місця, при цьому досить місткі. З їх допомогою можна створити міні-бібліотеку. Особлива користь від полиць на кухні. Так завжди будуть під рукою спеції, пляшки і келихи.

Полки нестандартної форми додадуть інтер'єру унікальності. Оригінально виглядають трапецієподібні, шестикутні осередки або у вигляді бджолиних сот.

Полки відмінно урізноманітнюють інтер'єр

Полки відмінно урізноманітнюють інтер'єр

Саме за допомогою полиць декор виконує маскує функцію. Вони допоможуть заховати визирають дроти.

Корисна порада! Фантазія і підручні засоби також підкажуть, як приховати дроти на стіні. Декор, основу якого складають кабелю - відмінний вихід з положення. Просто використовуйте їх для створення саморобного твори мистецтва, наприклад, в якості стебла рослини в об'ємній картині.

Оригінальний декор можна створити з різних предметів, наприклад, використовуючи за основу стару гітару, на якій розміщуються квіти в маленьких горщиках.

Кімнатні рослини служать відмінним прикрасою, створюють особливий затишок, оживляють атмосферу приміщення, очищають повітря і привносять особливий колорит. Особливо красиво рослини виглядають на стіні в спеціальних осередках або на полицях.

Озеленення часто використовується в декорі

Озеленення часто використовується в декорі

Вертикальне озеленення - один з видів сучасного дизайну. Реалізувати ідею можна за допомогою дерев'яного стелажу, на якому розташовують рослини. Кілька ліній ящиків з горщиками створять зелений куточок. Ідеальний варіант для витких рослин - спеціальні кашпо.

Святковий підхід в оздобленні стін: декорування гірляндами

Головний атрибут декорування під час новорічних і різдвяних свят після ялинки - це гірлянди. Вони також є самою універсальною різновидом ошатного антуражу. Маленькі вогники допоможуть створити додатковий затишок і настрій у будь-який час року, але особливо - взимку і восени, коли сонячне світло в дефіциті.

Існують різні варіанти декору стін за допомогою гірлянд. У цій справі головне не переборщити: іноді достатньо однієї мерехтливої ​​нитки, щоб створити атмосферу чарівництва. Особливо ошатно ліхтарики виглядають на білій або цегляній стіні.

Гірляндами можна нестандартно прикрасити стіну

Гірляндами можна нестандартно прикрасити стіну

За допомогою гірлянди можна підсвітити дверний або віконний проріз, дзеркало або домашню фотогалерею.

Важливо! Купуючи електрогірлянди, пам'ятайте про безпеку. Купуйте сертифіковану продукцію, що прослужить довше і допоможе уберегти будинок від пожежі.

Існує ще безліч порад, як і чим прикрасити стіну. Сучасний ринок пропонує безліч предметів. Наприклад, створити легкий літній атмосферу в приміщенні допоможуть бабки на стіну. Декор представляє собою набір з 20 поліпропіленових блискучих комах різних розмірів. Їх кріплять на стіну за допомогою липучок, які не залишають слідів.

Ще один вид декору стін - наклейки на шпалери. Вони додадуть будинку індивідуальність і наповнять життям найсуворіший інтер'єр. Тематика вінілових наклейок - найрізноманітніша. Вона може привнести гумор або романтику, ніжність або хай-тек.

Декорування стін своїми руками в окремих кімнатах

Приватний будинок або квартира мають, як правило, одну або кілька житлових кімнат і ряд окремих функціональних приміщень. Основні з них - вітальня, спальня, дитяча, кухня, ванна. Проекти можуть також включати спеціальні кімнати для гостей, столові, веранди і тераси. Будь-яке приміщення вимагає особливого оформлення, залежно від функціонального призначення, смаків господарів і стилю оформлення.

Використовуючи лише підручні засоби можна легко оформити стіну

Використовуючи лише підручні засоби можна легко оформити стіну

Перед тим як оформити стіну кімнати, потрібно врахувати:

  • розмір кімнати;
  • функціональні зони;
  • відповідність обраному стилю.

У виборі кольору стін також потрібен особливий підхід, також слід звернути увагу на сонячне освітлення, кількість і розмір вікон, забарвлення м'яких меблів і тон корпусних.

Синій колір і відтінки допоможуть створити ефект прохолоди в вітальні з виходом на сонячну сторону. Теплі і світлі тони привнесуть більше світла в кімнату, що знаходиться в північній стороні.

Оригінальним і незвичним рішенням може стати розміщення на стіні старих фетрових капелюхів

Оригінальним і незвичним рішенням може стати розміщення на стіні старих фетрових капелюхів

Корисна порада! Перед фарбуванням потрібно попередньо підготувати стіни: ідеально їх вирівняти і зробити гладкими. Краще використовувати спеціальні фарби, які майже не мають запаху і містять спеціальні речовини, що захищають поверхню від цвітіння. Оформлення за допомогою шпалер дозволить приховати невеликі дефекти в стіні. Найкраще вибирати флізелінові або вінілові. Самостійним декором в кімнаті можуть стати фотошпалери.

Вибираючи матеріали для обробки, потрібно виходити з бажаного результату, враховуючи фактуру і колір стін і меблів. Згладити всі нерівності в стінах допоможе декоративна штукатурка. Такий дизайн буде виглядати красиво і унікально.

За допомогою дзеркал можна візуально значно розширити простір

За допомогою дзеркал можна візуально значно розширити простір

Декор стін у вітальні: оформлення різних зон, ідеї і матеріали

Вітальня - ключова кімната в будь-якому будинку і квартирі. Тут зустрічають гостей і проводять спільне час домочадці. Тому оформлення цієї кімнати важливо не тільки в плані функціональності, але і з точки зору естетичності.

Стіни у вітальні можна оформити за допомогою дерева, декоративного каменю і використовуючи м'які панелі. Останній варіант приховає дефекти і створить шумоізоляцію. Панелі зі шкіри, дерматину, хутра або тканини з синтепоном ідеально підійдуть для створення декору стіни над диваном. Фото наочно демонструють такий вид дизайну стін у вітальні.

У вітальні можна дати волю фантазії і експериментувати в зонуванні простору.

Наприклад, для декорування зони прийому гостей використовувати камінь або ламінат, для зони відпочинку ⎯ фарбування, а в банкетке покрити стіни рідкими шпалерами.

Основна перевага фотошпалер для стін полягає в тому, що можна вибрати будь-яку текстуру

Основна перевага фотошпалер для стін полягає в тому, що можна вибрати будь-яку текстуру

При цьому не варто забувати про стилістичну основі оформлення приміщення. Класика допускає наявність тканинної оббивки, плінтусів, молдингів, килимів і дзеркал в рамах.

Кантрі і прованс вимагають наявності вишивки, глиняних тарілок, виробів з дерева та лози, ретро-стиль - предметів антикваріату.

Декор стін у вітальні в сучасному стилі на увазі експериментування в кольорі, фактурі матеріалів, допускає синтез стилів, використання різних видів оздоблень і прикрас.

Декор стін в спальні: особливості вибору стилю і матеріалів

Спальня - це таємний куточок усамітнення, відпочинку, релаксації. Оформлення інтер'єру цієї кімнати вимагає грамотного підходу і врахування навіть найдрібніших деталей. Проте це можна зробити самостійно, не залучаючи дизайнерів.

Жоден затишний інтер'єр не обходиться без мінімального застосування предметів декору

Жоден затишний інтер'єр не обходиться без мінімального застосування предметів декору

В опочивальні повинна панувати умиротворена атмосфера. Досягти бажаного допоможуть теплі спокійні і нейтральні відтінки в оформленні стіни в спальні: беж, персик, м'ята, всі відтінки рожевого і класичний білий колір.

Як декор відмінно виглядають різні картини, які сприяють створенню в інтер'єрі атмосфери тепла і затишку. Самостійно можна виготовити художні полотна із залишків тканини. Це можуть бути абстрактні колажі. Такий сучасний печворк виглядає досить ефектно.

Ідея оформлення стін в спальні

Ідея оформлення стін в спальні

Особливої ​​ніжності і вишуканості в дизайні стін спальні додадуть вишиті картини та аксесуари. Однаково підійдуть як картини зі складним колірним рішенням, так і досить прості роботи, де акцент - ніжні колірні тони. Навіть починаюча вишивальниця може самостійно вишити картину за спеціальним шаблоном, яких у продажу предостатньо.

Оригінальним і сучасним способом оздоблення стін у спальні є картини в рамках, де фоном є старі газети або шпалери. Їх щедро прикрашають кавовими зернами, гудзиками або намистом. Композиції з натуральних елементів можна клеїти прямо на стіну.

Корисна порада! Створити більш затишну атмосферу в спальні допоможуть милі сімейні фото і пам'ятні дрібнички.

Обробку стін в спальні краще зробити в ніжних тонах

Обробку стін в спальні краще зробити в ніжних тонах

Оформлення кімнат для підлітків і дітей

Кімната для дівчини повинна бути наповнена аксесуарами і ніжними деталями. Стіни можна прикрасити картинами з квітами і тваринами. Для юнацької кімнати підійде спортивний стиль, з фотографіями відомих кумирів і сюжетних композицій. В оформленні кімнати для підлітків, розміщеної на верхньому поверсі будинку, ідеально підійде стиль шале.

Оформленням дитячої кімнати можна зайнятися спільно зі своїми дітьми

Оформленням дитячої кімнати можна зайнятися спільно зі своїми дітьми

У дитячій кімнаті декорування має грамотно і гармонійно поєднуватися з плануванням функціональних зон. Головне - психологічний комфорт дітей. Шпалери з яскравими малюнками не бажані для самих маленьких. Відмінна прикраса - вінілові наклейки у вигляді метеликів і квітів, що створить атмосферу літа, радості і тепла.

Стіни дитячої кімнати можна покрити спеціальними крейдяними шпалерами. За допомогою оригінальної різновиди обробки вирішили одвічну проблему, пов'язану з художніми нахилами дітей. Тепер можна малювати прямо на стіні, яка стане не тільки полотном для творчості, а й своєрідною записної дошкою.

Креативна ідея для оформлення стін в кімнаті хлопчика

Креативна ідея для оформлення стін в кімнаті хлопчика

Декор стін на кухні: простота, затишок, зручність і комфорт

Найчастіше саме кухня - це улюблене місце сім'ї. Створити затишок і тепло на кухні досить просто.

Найпоширеніший спосіб декорування - це картини. Логічними будуть пейзажі або апетитні натюрморти. Розміщувати їх найкраще над обіднім столом. Оригінальна тематичне панно можна створити своїми руками, використовуючи підручні матеріали. Для цього згодяться гілки, листя, сухофрукти і навіть крупа і макарони.

Прикрасити стіни можна за допомогою посуду. Для цього підійдуть тарілки, блюда, підноси. В спеціальні рамки можна повісити столове срібло або колекцію з ложок і виделок різної форми.

Приклад цікавого оформлення стіни на кухні

Приклад цікавого оформлення стіни на кухні

Відмінною прикрасою на кухні також є кімнатні рослини. Горщики з квітами можна розмістити не тільки на підвіконнях, а й на стінах. Для цього використовують кашпо, полиці і утримувачі.

Декорування - останній, а тому найприємніший етап в процесі оформлення інтер'єру. Художнє оформлення стін можна довірити досвідченим дизайнерам, які створять гарний антураж. Але, маючи вільний час, мінімальні навички декоративно-прикладного мистецтва і рукоділля можна прикрасити стіни самостійно. Такий декор створить затишок, комфорт, допоможе згуртувати родину і принесе самозадоволення від виконаної роботи.

Відео: Как развесить фото - 10 оригинальных идей - Стіни 2024