Які штори зараз в моді: новинки дизайну для спальні, залу

Модні штори - важливий елемент оформлення житлового приміщення. Вони здатні доповнити атмосферне дизайн або ж стати його родзинкою. І в той же час невірний підбір цієї деталі може зіпсувати найвдалішу ідею інтер'єру.

штори у вітальню ідеї інтер'єру

Штори є важливою складовою будь-якого інтер'єру.

Новинки дизайну в світі штор: найцікавіші ідеї і введення

Не так давно в моді були штори, виключно відповідають стандартам мінімалізму: площа тканини не більше ніж потрібно, без прикрас, принтів і візерунків, однотонна забарвлення та інше. Зміни відбулися в сторону різноманітності, але дизайнери радять в кожному випадку індивідуально оцінювати простір, освітлення, смаки власників.

сучасні штори у вітальню

Важливо, щоб інтер'єр узгоджувався з внутрішнім світом мешканців.

Стильні штори тепер повинні вписуватися в контекст обстановки і нести певне навантаження поряд з іншими елементами. Це означає, що в разі спокійних і однотонних кольорів в кімнаті можна сміливо підбирати яскравий матеріал гардин або портьєр з принтом. Адже вони будуть доповнювати один одного, чого не скажеш, якщо в приміщенні буде переважати не класичний світлий відтінок, а «багаті» візерунки. Хоча сучасні дизайнери здатні вловити стиль і підібрати правильні варіанти, навіть в складних ситуаціях, коли власник бажає поєднати кілька різновидів яскравого матеріалу.

штори у вітальню ідеї фото

Красиві штори надають будь-якому простору завершеність, гармонію і створюють особливу ауру затишку та комфорту.

Виходячи з того, які штори зараз в моді, можна зробити висновок про великий перебігу, пов'язаному з прагненням до натуральності, до природних витоків. Можливо, це пов'язано з тим, що сьогодні актуальна тема забруднення навколишнього середовища. Тому багато тягнуться до бавовняних, лляних і шовкових тканин, хоча при цьому мають синтетичні домішки для збереження довговічності та естетичності.

штори у вітальню дизайн

Завдяки прекрасно підібраним штор по стилю і вашим особистим уподобанням, можна домогтися стильного і надихаючого дизайну інтер'єру будь-якої з кімнат.

Зверніть увагу! Якщо в будинку присутні алергіки, то краще підбирати з екологічно чистих матеріалів з ненасиченими кольорами. Це узгоджується з трендами і вбереже особливих мешканців від небезпеки.

Огляд наймодніших моделей штор

Ринок пропонує споживачам масу моделей на будь-який смак і колір. Однак багато що залежить не тільки від того, які штори тепер в моді, але і від їх призначення. Адже придбання має бути грамотним, відображати, доповнювати ідею і настрій оформлення всього приміщення.

штори в вітальню фото дизайну

Сучасні тенденції штор сезону 2019-2020 року пропонують віддавати перевагу лаконічним рішенням.

для спальні

Підібрати для спальні кращі штори - означає вибрати актуальний, стильний і доречний варіант, який буде гармонійно виглядати в контексті дизайну кімнати. Вітається використання трендових відтінків, зокрема, колір морської хвилі, він часто поєднується з сірими кольорами. Це особливо ефектно виглядає багатошаровість, коли комбінується два, три відрізу тканини, на кілька світліше тоном кожен.

штори для спальні дизайн

Можна експериментувати з щільністю, матеріалами та інтенсивністю кольорів.

Цікаво виглядає, коли забарвлення або тканину підбирається, враховуючи не тільки те, які зараз найбільш модні штори красуються в журналах, а ще й елементи інтер'єру. Для цього виділяється родзинка в приміщенні (зазвичай велика), що підходить для дубляжу, і повторюється на матеріалі - орнамент, особливий шовк якийсь, незвичайний яскравий колір та інше.

штори в спальню своїми руками

Такий хід додасть загальному вигляду кімнати цілісності, нетривіальністю і завершеності.

Завжди виграшно виглядає класика на сучасний лад: поєднання портьєри і легкої повітряної тюлі (бажано без візерунка). Такий варіант створить відчуття затишку, а штора дозволить залишити особисте життя недоступною для сторонніх очей.

штори в спальню з жалюзі

Можна спробувати комбінацію з ламбрекенами або ж італійську варіацію гардин - закріплений на карнизі матеріал - з жалюзі.

для залу

Вітальня - місце, куди запрошують гостей, тому її зазвичай оформляють не тільки на свій смак, але і з урахуванням комфорту відвідувачів. За цим принципом підбирають і модні портьєри або гардини, а також шторки в дусі Риму або Японії. Зал також вважається місцем підвищеного «трафіку», тут п'ють чай і дивляться телевізор, тому багато господинь вважають за краще вибирати туди натуральний матеріал високої якості.

штори у вітальню ідеї інтер'єру

Він буде довговічним і практичним варіантом, який буде стильно, актуально виглядати і стирається без проблем.

Популярний підхід до оформлення віконного отвору в цій частині приміщення - використання французьких штор. Їх суть полягає в створенні великої кількості красивих складок, але при цьому часто вони не призначені функціонально міняти положення.

французькі штори у вітальню

Можуть бути з органзи або шовку, роблять обстановку візуально легше і пишніше, а також додають світла.

Якщо власник воліє більше прямих і правильних ліній, то можна встановити нові штори, звані римськими. Сьогодні вдосконалені механізми і ідеальні матеріали дозволяють створити неймовірної краси інтер'єри з помірно чуттєвої і стильною атмосферою.

римські штори в вітальню

Сама ідея не є новинкою, це конструкція, яка прийшла з давніх часів.

Вибір цього варіанту створює враження про власника, як про стриманий людині з тонким смаком і увагою до деталей. А це пряме попадання в тенденції, адже людям подобається ідея перфекціонізму, вона проходить у багатьох сферах життя.

штори у вітальню римські

Дизайнери рекомендують відмовитися від складних конструкцій і сполучень в дизайні штор з різними драпіровками, рюшами і воланами.

Варіант рулонних штор чимось від схожий з римськими, тільки спосіб збірки відрізняється. Римські збираються в рівномірні складки по всій довжині тканини, а рулонний варіація передбачає наявність рулону над отвором.

рулонні штори в вітальню

Висота штори регулюється за допомогою відмотування або замотування матерії вгорі, а спеціальний механізм забезпечує зручність процедури.

Трохи раніше було модно замовляти друк фото на тканину для таких елементів інтер'єру. Тепер такі речі теж робляться, але трохи інакше.

штори у вітальню з фотодруком

Важливо щоб все виглядало природно і невимушено.

для дитячої

Поруч з питанням, які штори на вікна новий дизайн придумати, стоїть завдання зробити рішення:

  • екологічним (натуральні тканини, не збирають пил, нетоксичні), адже діти схильні до алергічних проявів;
  • надійним і безпечним;
  • відповідним вікової категорії маленького мешканця, його можливим особливостям;
  • за смаком самій дитині (дітям);
  • практичним.
штори в дитячу

Приділіть увагу витонченості і простоті, але не варто забувати про функціональне призначення штор - захист від світла.

Зверніть увагу: безпека стоїть на першому місці - необхідно подбати про щільно закручених кріпленнях карнизів і інших видів кріплень.

Найпоширеніший різновид штор - рулонні, щільні, відповідні по ширині вікна. Вони подобаються дітям, які можуть легко регулювати висоту без допомоги дорослих. Також їх часто роблять в найоригінальніших кольорах.

штори для дитячої кімнати

Вони не відрізняються маркістю, витираються від пилу іноді, а з часом просто змінюються.

Залишається популярної класика сучасності - тюль з портьєрами. Це багатофункціональний вид штор, адже в сонячну погоду тюль розсіює світло, а вночі щільна тканина береже дитячий сон. Якщо це вітряна сторона, а вікна не справляються, задувати не буде.

тюль з портьєрами в дитячій

Неодмінно можна знайти ідеальний варіант штор, що задовольнив би ваші уподобання і задуми.

Причому можна не напружуватися з підбором принта або друку на відріз тканини, а придбати однотонні і разом з дитиною своїми руками зробити бубони, нашивки і вишивки, інший декор. Також актуально зробити акцент на декорованого меблів, а не оформленні віконного прорізу, щоб увагу дитини приваблювало те, що всередині кімнати, а не зовні.

стильні штори в дитячу

Стилістичні напрямки штор 2019-2020 роки різноманітні і серед безлічі варіацій колірних відтінків.

Бюджетний, практичний і безпечний варіант - використання в дитячій модних фіранок. Для нього немає особливих обмежень в підборі матеріалу, так його і трохи треба. Плюс рухливі діти не матимуть можливості зачепитися за них ногою і впасти або порвати тканину.

штори в кімнату хлопчика

Вони легко знімаються і вішаються назад, що важливо для батьків, чий ритм життя не дозволяє довго займатися дрібними домашніми справами.

новинки гардин

Гардини - різновид штор, що відрізняється легким матеріалом, вони - щось середнє між тюлем і звичними шторами. Не завжди повністю огороджують вікно від сторонніх очей, але і те, що відбувається всередині складно розглянути з зовнішнього боку.

штори у вітальню інтер'єр фото

Вони часто використовуються на кухні, в спальні і в залі.

Якщо говорити про те, які гардини зараз в моді (див. Фото далі), то однозначної відповіді не отримати. Застосовуються дуже різні матеріали і кольори, залежить від стилю приміщення, перш за все.

сучасні штори у вітальню інтер'єр

Зараз в тренді глобально дивитися на речі - щоб все було гармонійно.

Так, стиль Прованс допускає в'язані гардини, а романтичні нотки припускають використання схожого варіанту - акварельних фіранок. А взагалі вони «люблять» багатошаровість і поєднання декількох відрізів різних забарвлень.

штори у вітальню ідеї фото

Часто поєднуються з портьєрами і елементами декору.

Фіранки на вікна модні

Фіранки - також одна із загальновизнаних різновидів штор. Вони зазвичай мають довжину майже вдвічі коротше звичайної моделі. Хоча іноді доводиться додавати сантиметрів, якщо віконце високе.

короткі штори в спальню

Вони можуть бути і щільні, але зазвичай легкі, прозорі або не просвічує.

Популярний спосіб оформлення - використання традиційних мотивів або прозорої тканини в один або кілька шарів, а ще узгодження з елементами інтер'єру (скатертина, килим або диван).

короткі штори нижче підвіконня

Їх розвішують на кухню і в вітальні, а ось в спальні рідше, хоча табу тут немає.

висновок

Знаючи, які ж в моді фіранки, кожен може, виходячи з бюджету, створити затишне сучасне приміщення.

яскраві штори у вітальню

Головне, користуватися здоровим глуздом і бути на хвилі трендів.

Стильні варіанти дизайну штор для різних кімнат:

Відео: Шторы 2021: Каким Будет Дизайн Штор 2021 Года и Современные Шторы 2021 - Штори 2024