Камери відеоспостереження для будинку: ефективний варіант охорони житла

Убезпечити приватну територію від проникнення зловмисників і організувати нагляд за домашньою обстановкою допоможуть камери відеоспостереження для будинку. Устаткування представлено в широкому асортименті, вибір якого грунтується на умовах місця установки, варіанті передачі даних, особистих вимогах до пристрою і фінансової можливості. У статті представлені популярні моделі камер, що допоможе визначитися з покупкою.

Камери відеоспостереження для будинку: ефективний варіант охорони житлаКамери для спостереження за будинком - оптимальний спосіб убезпечити себе від зловмисників

Що являють собою камери відеоспостереження для будинку

Установка камер відеоспостереження користується великою популярністю завдяки тому, що система здатна здійснювати цілодобовий контроль над об'єктом спостереження, підвищуючи його безпеку. Запис подій виконується безперервно і зберігається на носії.

Система відеоспостереження забезпечує цілодобовий контроль за необхідної територієюСистема відеоспостереження забезпечує цілодобовий контроль за необхідної територією

Камери відеоспостереження для приватного будинку можуть бути встановлені на вулиці або в приміщенні. Виходячи з цього, до пристроїв пред'являються особливі вимоги. Перший варіант повинен мати герметичний корпус, стійко переносити атмосферні дії і коливання температури.

Залежно від способу передачі даних пристрою класифікують на провідні і бездротові. Для першого варіанту використовується кабельна продукція для передачі отриманого і обробленого сигналу, яка може бути представлена ​​коаксіальним кабелем, оптоволокном або кручений парою. Бездротові камери передають інформацію за допомогою Wi-Fi або інших технологий.

Виходячи з формату передачі даних, камери можуть бути цифровими або аналоговими. Мережеві пристрої фіксують зображення, трансформуючи його в цифровий сигнал, який передається на Web-сервер без використання кабелю. Аналогові камери сприймають світловий потік, перетворюють його в оптичний, виконуючи передачу даних на відеореєстратор.

Камери спостереження для будинку можуть здійснювати чорно-білу або кольорову зйомку. Існують універсальні моделі з опцією «День-ніч», які, в залежності від світлопередачі навколишнього простору, вдень працюють в кольоровому режимі, а вночі - в чорно-білому.

Камери відеоспостереження можна встановлювати як на вулиці, так і в приміщенніКамери відеоспостереження можна встановлювати як на вулиці, так і в приміщенні

Камери відеоспостереження можуть бути представлені в різній конструктивному виконанні. За формою корпусу розрізняють циліндричні, купольні, корпусні і кубічні варіанти. Пристрої може бути оснащені поворотним механізмом, який здатний здійснювати обертання, змінюючи кут огляду. Для охоплення великої території існують камери типу «риб'яче око», які обертаються на 360 градусів, забезпечуючи панорамне зображення.

Вибір вуличної камери відеоспостереження для будинку і присадибної ділянки

При здійсненні відеоспостереження для приватного будинку і присадибної ділянки найкращим варіантом є IP-камеру. Для таких об'єктів характерна мінімальна прохідність людей, тому деяка затримка сигналу не стане істотним недоліком. Використання цифрових відеокамер дає можливість налаштувати віддалене спостереження, що може виконуватися навіть за допомогою телефону. Система не потребує прокладання дорогої кабельної продукції.

Для охорони об'єкта краще віддавати перевагу компактним моделям, які можуть повертатися в будь-якому напрямку. Найкращим варіантом є PTZ вуличні камери відеоспостереження для приватного будинку, оснащені вологозахисним і антивандальним корпусом. Якщо пристрій буде встановлено на повністю відкритому просторі, краще віддати перевагу моделям з водонепроникним корпусом, який не тільки здатний витримати короткочасні опади, а й може стабільно працювати під сильним дощем.

Для вуличного відеоспостереження найкраще підходять IP-камериДля вуличного відеоспостереження найкраще підходять IP-камери

Також для вуличного пристрої важливе значення температури навколишнього середовища. Слід вибирати камеру з максимальним показником, характерним для конкретного регіону. Вуличні пристрої повинні бути оснащені ІК-підсвічуванням, дальність якої може складатися в межах 10-100 м. Дана можливість дозволить здійснювати відеоспостереження вночі.

Кут огляду, роздільної здатності та фокусна відстань камер слід підбирати виходячи з розміру території. Камера повинна передавати сигнал на потрібну відстань без втрати якості зображення. Для двору краще вибирати моделі, що забезпечують формат зображення HD. Для спостереження за входом у двір і частиною прилеглої вулиці варто віддати перевагу камерам з якістю картинки Full HD. Кут огляду повинен бути в межах 50-70 градусів.

Оскільки для вулиці характерна різна інтенсивність освітлення протягом дня, що спричинить засвічення зображення або освіти тіньових ділянок, слід вибирати камери відеоспостереження онлайн, оснащені електронним затвором або мають можливість автоматичного регулювання діафрагми.

Рекомендується купувати невеликі камери з функцією обертанняРекомендується купувати невеликі камери з функцією обертання

Перший варіант має меншу вартість, однак негативно впливає на якість фіксації швидко пересувається об'єкта. Другий варіант забезпечує більш якісну зйомку, оскільки при зміні інтенсивності освітлення відбувається зменшення діаметра отвору, яке пропускає світло.

Популярні моделі камер відеоспостереження для будинку з віддаленим доступом

Популярним пристроєм преміум-класу є IP-камера для будинку Hikvіsіon DS-2DY9188-AІ2 з роздільною здатністю 2 Мп. Пристрій може працювати в двох режимах: кольоровому - зі світлочутливістю 0,002 лк та чорно-білому - 0,0002 лк. Камера оснащена ІЧ-підсвічуванням для нічної відеозйомки дальністю 200 метрів. Пристрій має захист від туманною і грозовий погоди, що не впливає на якість зображення. Камера підтримує карту пам'яті на 128 ГБ. Фокусна відстань пристрою становить 205 мм, кут огляду - 180 градусів. Вартість моделі досягає 340 тис. Руб.

Заслуговує на увагу модель Мobotіx М12, обладнана двома об'єктивами. Один представлений ширококутним D22, а другий - телевізійним D135, завдяки чому можна одночасно отримати загальне і збільшене зображення предмета. Застосування двох матриць забезпечує чорно-білу картинку вночі, а кольорову - днем. Камера має дозвіл 3 Мп. Світлочутливість пристрою становить для кольорового об'єктива 1 лк, для чорно-білого - 0,1 лк.

Камери Мobotіx М12 мають два об'єктива: один - для спільного спостереження, другий - для збільшеного зображенняКамери Мobotіx М12 мають два об'єктива: один - для загального спостереження, другий - для збільшеного зображення

Така камера призначена для установки на вулиці. Може злагоджено працювати в діапазоні температур від -30 до +45 ºС. Пристрій виконаний в пиловологозахищений корпусі IP67. Ціна камери відеоспостереження становить 80 тис. Руб.

Важливо! Камера оснащена вбудованою внутрішньою пам'яттю 64 ГБ.

Гарною моделлю є мережева камера ВD3670FL Bewаrd з дозволом 6 Мп. Пристрій характеризується світлочутливістю 0,01 лк, фокусною відстанню 2,8мм, кутом огляду 180 градусів. Модель має опцію усунення спотворення. Об'єктив типу "риб'яче око" забезпечує панорамну зйомку об'єкта огляду. Камера обладнана вбудованим мікрофоном і динаміком. Для запису інформації використовується карта пам'яті на 64 ГБ. Вартість моделі становить 50 тис. Руб.

Камери зовнішнього відеоспостереження середнього цінового сегмента

Панорамна камера для відеоспостереження в приватному будинку EZVIZ C6T з поворотним механізмом виконує авто стеження за об'єктом, записуючи інформацію на вбудовану карту пам'яті на 128 ГБ, і передає її в хмару, що виключає ймовірність зникнення відео в разі крадіжки пристрою. Кут огляду відеокамери становить 340 градусів. Фокусна відстань досягає 7,6 мм. Світлочутливість пристрою дорівнює 0,02 лк. Камера оснащена вбудованим мікрофоном і динаміком для організації двостороннього аудіозв'язку. Купити пристрій можна за 6,5 тис. Руб.

Камери вуличного відеоспостереження в середньому коштують 6-7 тис. РублівКамери вуличного відеоспостереження в середньому коштують 6-7 тис. Рублів

Доброю вуличної моделлю є цифрова камера Lіnk-B36TW-8G, яка передає інформацію на ПК або телефон. Пристрій характеризується фокусною відстанню 2,8 мм, кут огляду 90 градусів. Камера має слот для карти пам'яті на 128 ГБ. Пристрій може стабільно працювати в діапазоні температур від -20 до +60 ºС. Камера обладнана вбудованим мікрофоном. Пристрій може функціонувати в трьох режимів з можливістю передачі фото і відео з інформацією на електронну пошту. Купити камеру відеоспостереження з записом на флешку можна за 6,5 тис. Руб.

Хорошим варіантом для вулиці стане зовнішня камера EZVІZ Huskу Aіr з дозволом 1 або 2 Мп. Пристрій укомплектовано вбудованої Wi-Fi антеною, з'єднаної з роутером, який може розташовуватися на відстані 100 м. Камера має ІЧ-підсвічування для нічної зйомки, вбудований динамік і мікрофон. Купити пристрій можна за 6 тис. Руб.

Важливо! Така камера оснащена світлошумової сиреною потужність 100 дБ, яка включається в момент виявлення руху об'єкта в зоні видимості пристрою.

Бюджетні моделі цифрових відеокамер для будинку

Доброю камерою для організації системи відеоспостереження для будинку є модель SNC-CН160. Дозвіл пристрою становить 13 Мп. Камера обладнана датчиком руху, опцією «День-ніч", інфрачервоним підсвічуванням, що складається з 21 світлодіода. Клас герметичності корпусу - IP66, завдяки чому пристрій можна розташовувати на вулиці. Камера характеризується кутом огляду 30-85 градусів, фокусною відстанню 3,1-8,9 мм, світлочутливістю 0,03 лк. Вартість пристрою становить 2,5 тис. Руб.

У камери SNC-CН160 є функція «День-ніч», кут огляду становить 30-85 °У камери SNC-CН160 є функція «День-ніч», кут огляду становить 30-85 °

Серед бюджетних варіантів можна виділити мережеву камеру IPTRONIC IPT-IPC720B2 циліндричного типу довжиною 19 см. Вона виконана в металевому корпусі класу захищеності IP66. Пристрій характеризується фокусною відстанню 3,6 мм, світлочутливістю 0,01 лк.

Камера оснащена ІЧ-підсвічуванням дальністю 30 м, що складається з 24 світлодіодів, які надають можливість здійснювати відеоспостереження вночі. Система може бути інтегрована з пристроями інших брендів внаслідок сумісності по ONVIF 2,4. Купити такі камери для домашнього спостереження можна за 3 тис. Руб.

Важливо! Завдяки опції «Динамічний цифровий діапазон» створюється контрастне зображення затемнених ділянок об'єкта.

Кращі моделі купольних камер відеоспостереження

Користується попитом цифрова камера Hikvіsion DS-2CС2732F-ІS, яка створює відео в форматі Full НD з роздільною здатністю 1920х1080. Пристрій характеризується кутом огляду 360 °, світлочутливістю 0,01 лк і фокусною відстанню 2,8-12 мм. Клас захисту камери - ІР66. Пристрій може стабільно працювати в діапазоні температур від -40 до +55 ° С. Об'єктив камери представлений варіофокальним варіантом, що дозволяє задавати кут огляду і фокусна відстань в залежності від ситуації. Пристрій працює від акумуляторних батарей. Вартість автономної камери відеоспостереження становить 5,5 тис. Руб.

Мініатюрна камера Hikvіsion DS-2CС2732F-ІS робить відеозйомку у форматі Full НDМініатюрна камера Hikvіsion DS-2CС2732F-ІS робить відеозйомку у форматі Full НD

Заслуговує на увагу модель Arіx P5415-E з дозволом 2,9 Мп. Світлочутливість пристрої - 0,5 лк. Фокусна відстань дорівнює 4,7-84,6 мм. Клас захищеності корпусу - ІР66. Пристрій нормально працює при температурі від -20 до +50 ºС. Об'єктив камери представлений варіофокальним типом. Вартість камери складає 7,5 тис. Руб.

Добре себе зарекомендувала купольна камера АVS MVS-1113, яка може використовуватися для зовнішнього або внутрішнього зйомки. Вона може працювати в двох режимах: денному та нічному. У момент відсутності мережі або при спрацьовуванні датчика руху активується режим «Тривога». Пристрій має ІЧ-підсвічування дальністю 20 м. У камері можна налаштувати баланс білого, яскравість і насиченість зображення. Купити пристрій якомога за 2,5 тис. Руб.

Ще однією бюджетною камерою відеоспостереження для будинку з віддаленим доступом є купольна камера Sоny Prоline IP-V2012DG, що встановлюється на вулиці. Світлочутливість пристрою становить 0,1 лк, дозвіл - 2 Мп. Якість зображення має формат FullHD. Модель оснащена ІЧ-підсвічуванням з дальністю 15 м. Купити камеру можна через 3 тис. Руб.

Кращі моделі камер відеоспостереження для квартири

Однією з кращих моделей вважається внутрішня камера для домашнього відеоспостереження Hikvіsion DS-2CV2U21FD-ІW з об'єктивом 2,8 мм. Пристрій характеризується кутом огляду 105 °, фокусною відстанню 3,2 мм. Камера монтується до стіни або встановлюється на будь-якій плоскій поверхні. Пристрій оснащений внутрішньої картою пам'яті на 128 ГБ. Купити прилад можна за 5,2 тис. Руб.

Камеру для квартири Digma DiVision 200 можна придбати за 2800 рублівКамеру для квартири Digma DiVision 200 можна придбати за 2800 рублів

Важливо! Камера має функцію двостороннього звуковий зв'язку, що дозволяє використовувати її для спілкування з дитиною або домашнім вихованцем.

Користується популярністю модель Xіaomi YI Hоme 720p, оснащена датчиком руху, ІЧ-підсвічуванням дальністю 5 м. Кут огляду пристрою становить 110 градусів, фокусна відстань - 3,8 мм. Камера підтримує карту пам'яті на 32 ГБ. Пристрій обладнаний мікрофоном і динаміком. Запис з камери відеоспостереження зберігається на хмарі. Вартість моделі - 3,4 тис. Руб.

Заслуговує на увагу міні-камера відеоспостереження Zodіak 700 BАBY цифрового типу, оснащена підставкою-прищіпкою. Пристрій характеризується кутом огляду 65 градусів, фокусною відстанню 2,8-4,5 мм, дозволом 1 Мп. Камера оснащена мікрофоном, динаміком, слотом для карти пам'яті на 128 ГБ, ІК-підсвічуванням до 10 м. Інформація відразу вирушає на хмару. Скільки коштує прихована камера відеоспостереження для будинку? Ціна пристрою становить всього 3 тис. Руб.

Пристрій Xіaomi YI Hоme 720p має карту пам'яті на 32 Гб, запис зберігається на хмаруПристрій Xіaomi YI Hоme 720p має карту пам'яті на 32 Гб, запис зберігається на хмару

Доброю бюджетною моделлю є камера Digma DiVision 200 поворотного типа з кутом огляду 80 градусів. ІЧ-підсвічування має дальність 5 м. Відео записується у форматі HD на карту пам'яті і одночасно в хмару. Вартість моделі складає 2,8 тис. Руб.

Готові комплекти системи відеоспостереження для приватного будинку

Для організації стеження за приватним будинком краще купувати готові комплекти камер відеоспостереження. Ціна набору буде значно нижче, ніж сумарна вартість кожного складового елементу. У комплект входить докладна інструкція по монтажу системи, розібратися з якою під силу навіть новачкові. Набір комплектується всіма необхідними деталями, які відповідають один одному. Виробник на етапі виробництва в обов'язковому порядку тестує кожен елемент, що є гарантією надійності і довговічності системи.

У стандартний комплект відеоспостереження для будинку входять кілька камер, відеореєстратор з вінчестером, кабельна продукція, кріплення для монтажу елементів і блок живлення. Тип камер підбирається виходячи з особистих переваг, вимог до пристроїв і фінансової можливості.

Вартість готового комплекту для відеоспостереження буде значно нижче, ніж загальна вартість кожного окремо придбаного елементаВартість готового комплекту для відеоспостереження буде значно нижче, ніж загальна ціна кожного окремо придбаного елемента

Купуючи камери, слід звернути увагу на дозвіл (воно повинно бути 1-3 Мп), кут огляду, фокусна відстань пристрою, що дозволяє наближати картинку для перегляду дрібних деталей, які потрапили в кадр, і якість підсвічування, використовуваної в нічний час.

Тип відеореєстратора відповідає варіанту камер. У ньому, крім роз'ємів для підключення пристроїв, повинні бути передбачені виходи для протипожежного датчика, сенсора витоку води і аудіоканали.

Важливо! Слід звернути увагу на модель реєстратора і максимально можливу кількість камер, які до нього можна підключити в разі необхідності розширення системи.

Відеореєстратори оснащуються жорсткими дисками великої ємності, які можуть безперервно працювати, фіксуючи матеріал з декількох джерел. Запорукою стабільної роботи всієї системи є надійний блок живлення. У готовому комплекті він адаптується під пристрої, що входять до набору, і їх кількість.

Комплект включає кілька камер, відеореєстратор, блок живлення, кабелі та кріпленняУ комплект входить кілька камер, відеореєстратор, блок живлення, кабелі та кріплення

Огляд готових комплектів відеоспостереження для будинку

Користується попитом готовий комплект Fаlcon EYE Fе-004H-kiт, який можна встановити в офісі, котеджі або квартирі. Набір розрахований на 4 камери відеоспостереження цифрового типу. Устаткування встановлюється всередині приміщення з урахуванням схеми розташування об'єктів. Система може працювати в одному з 4 режимів: безперервно, за часом, при русі і шляхом ручного управління. Підсвічування характеризується дальністю 15 м. Блокування білого кольору здійснюється автоматично. Ціна комплекту складає 17 тис. Руб.

Хорошим варіантом є набір Hikvіsion KІT-4N2DMV3, що складається з двох внутрішніх камер. Дозвіл зйомки - 2 Мп. Пристрої оснащені ІК-підсвічуванням дальністю 30 м. Фокусна відстань становить 2,8 мм, кут огляду - 95 градусів. Камери працюють в режимі «День-ніч», виконуючи кольорову зйомку в денний час і чорно-білу - вночі. Відеореєстратор має 4 канали. Обладнаний жорстким диском на 6 ТБ. Підключення пристроїв здійснюється за допомогою кручений пари. Вартість комплекту - 11 тис. Руб.

Для вулиці можна придбати комплект відеоспостереження на 4 камери Mаster MR-SET204W. Пристрої можуть працювати в денному і нічному режимах, забезпечуючи якісне зображення в форматі Full НD. Відеозапис без затримки часу вирушає на ноутбук, телефон або планшет. Система може працювати за тимчасовим розкладом (відповідно до реакції датчика руху) і в ручному режимі. Купити набір можна за 17 тис. Руб.

Хорошим співвідношенням ціна / якість відрізняються комплекти Hikvіsion KІT-4N2DMV3Хорошим співвідношенням ціна / якість відрізняються комплекти Hikvіsion KІT-4N2DMV3

Заслуговує на увагу комплект з двох вуличних мережевих камер Dаhua KIT-1320V2. Дозвіл пристроїв становить 3 Мп. Камери мають кут огляду 100 °, фокусна відстань, рівну 2,8 мм, ІЧ-підсвічування дальністю 30 м. Металевий корпус пристроїв характеризується класом захищеності IP67. Камери можуть безперебійно працювати в діапазоні температур від -30 до +50 ºС. До складу комплекту входять роутер Wi-Fi, модем 4G, маршрутизатор і карти пам'яті на 64 ГБ. Вартість набору становить 13 тис. Руб.

Як встановити камери відеоспостереження в приватному будинку

Перед покупкою камер здійснюється планування ділянки з відміткою зон, які потребують підвищеному контролі. Тут слід передбачити всі можливі варіанти проникнення зловмисників у двір або будинок. На підставі цього визначається необхідна кількість камер.

Важливо! Вибирати місця розташування камер слід з точки зору забезпечення простору для їх огляду, виключаючи загораживание зони предметами або рослинами.

Місце установки впливає на вибір кута огляду пристрою. Камери з невеликим значенням даного параметра можна розмістити біля хвіртки або над вхідними дверима. Для інших місць доцільно вибирати пристрої з великим кутом огляду.

Встановити камери відеоспостереження можна самостійно або звернутися до професіоналівВстановити камери відеоспостереження можна самостійно або звернутися до професіоналів

На підставі схеми купується необхідне обладнання, включаючи камери, відеореєстратор, монітор, блок живлення і кабель в разі організації провідної системи спостереження.

Установка системи відеоспостереження для приватного будинку своїми руками починається з монтажу кабельної продукції. При облаштуванні цифрових камер виконується настройка харчування за допомогою застосування LAN-кабелю. Проводка повинна бути захована в захисний короб від сторонніх очей. Кабелі може прокладатися в трубі, яка ховається в траншеї. У приміщенні кабельна продукція ховається за плінтусами, обшивкою або підвісною стелею.

За допомогою спеціальних кріплень, які входять в комплект кожної камери, слід з урахуванням схеми змонтувати знімальні пристрої. Встановлені камери відеоспостереження приєднуються до кабелів (згідно з інструкцією).

Відеореєстратор повинен розташовуватися в місці, недоступному для сторонніх. Він з'єднується з відеопристроїв за допомогою кабелю. Далі виконується підключення блоку живлення до камер. За допомогою кабелю здійснюється з'єднання відеореєстратора і монітора.

Камери відеоспостереження монтуються за допомогою спеціальних кріпленьКамери відеоспостереження монтуються за допомогою спеціальних кріплень

Важливо! Що стосується спрямування зберігання архівних даних плати відеозахвату, вона підключається до материнської плати ПК через роз'єм РСІ.

Після завершення монтажу та підключення камер відеоспостереження та іншого обладнання виконують установку на ПК програмного забезпечення та налаштування параметрів системи.

Для забезпечення безпеки житла коштує організувати домашню систему відеоспостереження. Виходячи із заявлених вимог, важливо правильно підібрати відповідні камери і додаткове обладнання до них. Встановлення та налаштування системи можна виконати самостійно або звернутися за допомогою до фахівців. Краще за все не купувати елементи окремо, а купити комплект відеоспостереження для приватного будинку, що дозволить заощадити кошти.

Відео: ❓ ЧТО МОЖЕТ ДЕШЕВАЯ ПОВОРОТНАЯ WIFI КАМЕРА НАБЛЮДЕНИЯ С АЛИЭКСПРЕСС? - Відеоспостереження 2024