Як зшити будиночок для кішки своїми руками

Турбота про домашніх кішок доставляє багатьом власникам непідробне задоволення. Тому при питанні облаштування затишного куточка для відпочинку само собою напрошується рішення зшити оригінальний будиночок своїми руками. Існує безліч простих і цікавих ідей оформлення будиночка для кішки, деякі з яких ми опишемо детально.

Загальні рекомендації з оформлення

Вивчення асортименту профільних магазинів для тварин часом викликає захват і здивування, настільки різними бувають моделі будиночків. Однак витрачатися на придбання дорогого вироби не завжди розумно. Ознайомившись з рекомендаціями щодо оформлення, більшості буде під силу зшити цікаву конструкцію своїми руками. Перед початком робіт зверніть увагу на наступні нюанси:

  • Вкрай важливо правильно підібрати форму будиночка з урахуванням характеру і звичок кішки. Деякі вихованці воліють бути на виду. З цієї позиції правильно вибрати для виготовлення відкриту лежанку. Кішка, у якій в пріоритеті спокій і самоту, гідно оцінить закритий будиночок по типу будки.
  • На наступному етапі йде визначення розмірів. Тварина має вільно поміщатися в будиночку, який ви плануєте зшити своїми руками. А якщо ви власник майбутньої мами, то варто потурбуватися і про місце для майбутнього потомства.
  • Матеріал для обробки. Залежно від умов в квартирі і породи кішки (гладкошерстная або пухнаста) використовують тканини з матеріалом, що утеплює ефектом або не володіють таким. Хоча більшість кішок все ж віддають перевагу м'якій матерію.
Важливо! Основна умова - матеріал підбирається натуральний, щоб не зберігають статичну електрику.

Другий вагомий фактор при виборі - міцність, обробка не повинна постраждати після першої спроби кішки використовувати будиночок в якості когтеточки.

Грамотно облаштований будиночок має наступні характеристики:

  • не накопичує пил;
  • легко піддається пранню;
  • відповідає вимогам безпеки (не містить гострих кутів або матеріалу з різким запахом);
  • кішка відчуває себе в ньому комфортно.

Оптимально зшити будиночок відповідно до навколишнім інтер'єром, щоб він гармонійно вписався в дизайн приміщення.

Майстер-клас з пошиття класичного будиночка

Бажання зшити для кішки місце відпочинку своїми руками дозволяє в повній мірі розкрити власний творчий потенціал. Звичайний будиночок можна обіграти по-різному: створити просту чотирикутну конструкцію або модель, яка імітує кепку, а може вам захочеться пошити своєрідне шатро. Вибір за вами.

Щоб пошити своїми руками класичну модель будиночка, не обов'язково володіти високим класом майстерності по володінню швейною машинкою. Підготуйте для роботи:

  • поролон, який допоможе тримати форму бічних стінок, орієнтовна товщина - 1,5 см;
  • на дно краще укласти поролон товщиною 2,5 см;
  • щільну матерію для декоративного оздоблення, внутрішнє і зовнішнє оформлення будиночка для кішки цілком допустимо зшити з різних тканин.

Весь процес створення шедевра для кішки включає наступні кроки:

Форма деталей. Підготувавши з газети шаблон одного боку, його переносять на тканину і вирізають 8 однакових заготовок. Підстава будиночка для кішки становить 40 см, висота стінки - за см, для даху відводиться 25 см. Якщо використовується різна обробка, відповідно потрібно по 4 деталі кожного виду тканини. Для дна необхідно дві заготовки розмірами 40х40 см.

Зауваження! Елементи викрійки вирізують з запасом 2 см для майбутніх швів. Якщо чотири шаблону відзначити на лицьовій стороні тканини, зшити згодом деталі будиночка по видимим лініях буде простіше.

Аналогічні дії проводять з поролоном: використовуючи матеріал товщиною 15 мм, вирізують 4 елементи розмірами 40х30х25 см і 1 заготовку 40х40 см завтовшки 25 мм. Припуски тут не потрібні. Перш ніж зшити тканинні заготовки для будиночка кішки, їхні краї слід обробити зигзагоподібної рядком. Далі окремо формується кожна стінка будиночка кішки за принципом сендвіча: між двома тканинними деталями укладається поролон, по периметру наметивается або фіксується англійськими шпильками, після чого заготовку можна зшити. На четвертій деталі стінки будиночка для кішки слід накреслити коло. Будь-яка тарілка відповідних розмірів допоможе намітити акуратний вхід.

Окружність входу після скріплення шпильками обробляється машинною строчкою. Краї входу будиночка для кішки потребують обробки. Їх досить зшити на машинці зигзагом. Чи не зачіпаючи оброблену окружність, середина вирізається, вся заготівля вивертається назовні. За аналогією потрібно зшити дно конструкції для кішки. Щоб деталі не розшаровується, все елементи краще зафіксувати своїми руками гудзичками.

Всі заготовки з'єднуються між собою з вивороту, починають з входу будиночка для кішки, закінчують задньою стінкою.

Заключний крок - пришити дно і вивернути будиночок для кішки через вхід. Можна запрошувати вихованця на новосілля!

Подивіться на наступних фото, які цікаві моделі будиночків можна зшити своїми руками, якщо проявити трохи фантазії:

Цікаві ідеї створення лежанок

Далеко не всім кішкам подобається перебувати в закритому будиночку. Більшість вважають за краще поєднувати відпочинок із спостережною діяльністю, тому лежанка для них є оптимальним рішенням. Існує безліч цікавих ідей оформлення таких конструкцій, зшити які своїми руками не складає труднощів.

Варіант 1

Щоб пошити для кішки лежанку з бортиками потрібно: плоска подушка невеликих розмірів з синтетичним наповнювачем і матерія для декорування. Процедура створення включає наступні дії:

Подушка розрізається на три частини, щоб вийшло два довгих вузьких елемента для бортика і одна прямокутна деталь із закругленими краями для дна. Кожну з заготовок потрібно ретельно зшити. На бортах краще оформити посередині додатковий шов.

Матерія для декору розладжується на рівному місці, по краях розміщуються майбутні бортики лежанки для кішки, після чого вони обшиваються тканиною.

З отриманої заготовки формується лежанка, бортики по краях необхідно зшити, а в середині залишається місце для подушки. Всередину конструкції можна покласти для кішки м'яке покривало або зшити подушку відповідних розмірів, яку легко дістати і при необхідності випрати.

Варіант 2

Дуже просто зшити для кішки своїми руками своєрідний будиночок у формі гнізда. Підготуйте для роботи:

  • хутряну матерію або щільну тканину для декоративного оздоблення;
  • поролоновий коло;
  • міцну мотузку для додання будиночка форми гнізда.

Використовуючи запропоновану викрійку, потрібно:

  • Вирізати з оздоблювального матеріалу 2 кола діаметром 80 см.
  • Підготувати поролоновий коло діаметром 40 см.
  • Дві заготовки з декоративного матеріалу зшити своїми руками з виворітного боку.
  • Вивернути отриманий чохол на лицьову сторону і вставити поролонову подушку.
  • На відстані 1 см від краю кола прострачивается шов. В отриманий відсік вставляється мотузка і стягується до потрібних розмірів.
Порада! Прикрасивши шнур цікавими помпонами, ви створите кішці додатковий об'єкт для ігор.

варіант 3

Ще один простий і швидкий варіант будиночка у формі лежанки повинен обов'язково сподобатися вашій кішці. Необхідний матеріал:

  • Зшити чохол переважно з флісу.
  • М'якість подушці додасть поролон, його товщина може варіюватися від 1,5 до 2,5 см. При наявності тонкого матеріалу, дно формується з двох шарів поролону. У разі використання виробу товщиною 2,5 см, буде досить одного кола.

Основні етапи:

  • З поролону вирізається коло або два (в залежності від товщини). Діаметр відповідає запланованому розміром лежанки для кішки.
  • Готується дві круглих заготовки з декоруємої тканини. Перша - більше діаметра поролонового кола на 0,5 см (припуск на шов), друга з припуском 3,5 см (з урахуванням товщини поролоновою подушки і шва).
  • Поролонову подушку розміщують між оздоблювальним матеріалом і ретельно зшивають.
Зауваження! Спочатку можна зшити чохол, залишивши трохи місця для вставки поролону, після чого залишиться тільки акуратно оформити невелику ділянку дна лежанки для кішки.
  • Для бортика готується смужка поролону, довжина якої дорівнює окружності дна.
  • Деталь оформляється флисом, краї з'єднуються. Природно, їх теж потрібно зшити.
  • Всередину обруча встановлюється дно лежанки для кішки, шов повинен розташовуватися знизу.
  • Після необхідно зшити воєдино два основних елементи і вивернути лежанку.
  • якщо бортики трохи загнути по краях, вийде якась модель, що нагадує крісло.

висновок

Як бачите, зшити для кішки привабливий будиночок своїми руками досить швидко і просто. Головне - мати бажання порадувати домашнього улюбленця і проявити трохи фантазії.

Відео: Лежанка (лежак) для кошки своими руками из коробки DIY / домик для кота - Малі споруди 2024