Господарська сумка на колесах - вибираємо візок для продуктів

Валізами і дорожніми сумками на коліщатках не здивуєш нікого. Але в поїздки ми їздимо не так часто, а за продуктами - кожен день. Тим у кого є машина простіше - довезти продукти з супермаркету можна використовуючи «місцеву» візок. Але на ринку нічого подібного немає. Припадають тягти в руках численні важкі пакети. Та й машини є не у всіх. Тим, у кого залізного коня немає, руки доводиться обривати частіше. Вихід - господарська сумка візок на колесах. Це далеко не ті незграбні візки кінця минулого століття. Сучасні моделі цілком привабливі і здатні полегшити життя і зберегти здоров'я.

Знову в тренді

«Кравчучки» - візками старого зразка - користуватися не дуже приємно, хоч і зручно. Їх ще можна побачити в руках у людей похилого віку. Красиво чи ні, їм в руках тягнути вантаж не під силу. Однак, все частіше стали потрапляти цікаві господарські сумки на візках. І виглядають вони непогано, та й здаються більш зручними, ніж пристебнуті ременями і гумками старі сумки. І користуються ними далеко не старі і дуже навіть непогано виглядають люди. Поступово це перестає викликати здивування. Адже і здоров'я від важенних пакетів не додається, та й видок у тягнуть в руках пакети з харчами відповідний - Пихкаючий від натуги людина виглядає не привабливіше того, хто просто котить візок.

Господарська сумка-візок на колесах знову в тренді

Господарська сумка-візок на колесах знову в тренді

Ця мода - на сумки-візки - прийшла до нас із Заходу. Незважаючи на те що машини є майже у всіх, сумка на колесах є в кожній родині. І користуються ними не тільки літні, але й молоді. По тому ж торговому центру тягати купу пакетів не дуже зручно. Скласти все покупки у візок набагато зручніше. Та й руки і спину, все-таки краще поберегти - лікування дороге. Загалом, господарська сумка-візок набуває все більшої популярності.

Каркас і його особливості

Ось, здається, ну що може бути такого складного в господарській сумці? Бери будь-яку і буде тобі щастя. А ось і ні. Є багато особливостей, які визначають, наскільки зручно нею користуватися. І справа зовсім не в кольорі, а в нудних, але важливих деталях. Почнемо розглядати можливі конструкції сумки-візки. Вони можуть бути:

  • з каркасом
    • з алюмінієвого сплаву;
    • зі сталі (пофарбованої або з металізованим напиленням);
  • бескаркасной.

    Одна з можливостей використання - транспортувати за допомогою велосипеда

    Одна з можливостей використання - транспортувати за допомогою велосипеда

Сумка-візок - з каркасом і без - дійсно знижує навантаження на руки і на спину. А яка з них краще? Для кожних цілей своя. Якщо ви ходите за продуктами тільки цілеспрямовано і тільки з дому, оптимальний вибір - каркасна. Якщо пересуваєтеся громадським транспортом, більше підійдуть складні. У згорнутому стані вона займає небагато місця. Якщо ходите пішки, то підійде і стаціонарна - вона надійніше і довговічніше, так як менше з'єднань.

Якщо ж ви заходите за провізією після роботи, то тягати на роботу візок з сумкою захочуть небагато. В такому випадку більше підійде сумка на колесах без візка. У згорнутому стані вона займає небагато місця - як середніх розмірів косметичка.

Безкаркасні господарські сумки на коліщатках

До дна бескаркасной сумки-візки прироблені коліщатка. Вони можуть бути на єдиній платформі, можуть бути кожне окремо. Як правило, колеса два або чотири. Якщо коліщаток два, є додаткові упори, які надають візку стійкість. Коліщатка мають невеликий діаметр і ширину «шини». В сумку можна навантажити 10-15 кілограмів продуктів.

Перевага такого виду сумок-візків - компактність в складеному вигляді і невелику вагу. Але вони добре їдуть тільки по рівній поверхні і з невеликим вантажем. При перевезенні значного вантажу, на руки і спину доводиться значне навантаження. Загалом, це непоганий варіант, якщо вам треба дотягнути вантаж пару сотень метрів. До машини, наприклад.

Безкаркасні господарська сумка на коліщатках дуже компактна в згорнутому вигляді (це той невеликий салатовий згорток)

Безкаркасні господарська сумка на коліщатках дуже компактна в згорнутому вигляді (це той невеликий салатовий згорток праворуч)

При виборі дивіться, щоб сумка-візок мала надійні упори. У дешевих варіантах - це два тонких прутика. По-перше, вантаж вони можуть не втримати, по-друге, будуть стояти нестійкий. Важлива також ширина ручок і висота всієї конструкції.

види каркаса

Господарські каркасні сумки-візки відрізняються більшою вантажопідйомністю. Каркас може бути зі сталі або сплаву алюмінію. Ті, які з алюмінієвої візком, важать менше (від 1 кг до 1,5 кг), можуть перевозити вантажі загальною масою до 30 кг. Найчастіше їх не фарбують - алюміній сам по собі цілком нормально виглядає.

Каркасні теж бувають різними

Каркасні теж бувають різними

Сталевий каркас більш міцний, що дозволяє перевозити до 50 кілограмів продуктів. Але і сама сумка-візок важить більше двох кілограмів. Так як сталь іржавіє, її покривають фарбою або шаром стійкого до корозії металу.

Також варто звернути увагу на такі параметри:

  • Висота сумки-візки. Є вони для невисоких і високих людей. Мінімальна висота - 86 см, максимальна - 106 см.
  • Тип ручки:
    • Стаціонарна. Висота ручки фіксована. Якщо користуватися буде одна людина, або кілька, але не дуже відрізняються за зростом, то фіксована висота - це навіть добре. Менше шанс поломки.
    • Телескопічна (висувна). Зроблена за типом ручок у валіз на коліщатках. Є кілька варіантів висоти.

      Одна висувна ручка дуже нестабільна. Для літніх людей невдалий вибір

      Одна висувна ручка дуже нестабільна. Для літніх людей невдалий вибір

  • Форма рукоятки. Ручка має пластикову або гумову рукоятку. Вона повинна бути округлої, без гострих граней, зручно лягати в долоню.

Насправді висота сумки-візки - один з найважливіших параметрів. Якщо вона буде занадто низькою, вам треба буде нахилятися, напружувати корпус при переміщенні. Якщо ж вона буде занадто високою, на руку припадатиме велике навантаження.

кількість коліс

Ступінь навантаження на руки під час переміщення вантажів, залежить від кількості і розміру коліс в сумці-візку. Щоб вам було зручно перевозити вантажі, діаметр колеса повинен бути 15-20 см. Не менше. При цьому зверніть увагу на ширину і матеріал «шини». Ширина повинна бути хоча б в сантиметр, але краще, якщо буде більше. Вузькі колеса часто кудись провалюються і застряють, що ускладнює пересування. Шина повинна бути з пружної гуми. Кругла або рифлена - це вже як вам більше подобається, але жорстко-пружна.

Далі розглянемо, скільки коліс може мати господарська сумка візок. Від цього залежить стійкість і навантаження, яка припадає на руки і спину при пересуванні.

  • Два колеса. Сумка на двох колесах має в обов'язковому порядку упори. Вони дозволяють її поставити. Упори можуть бути стаціонарними або складними, металевими або пластиковими. Ясна річ, що більш зручні складні, але вони можуть відламана. По надійності краще металеві, а щоб вони не видавали зайвих звуків, можуть бути забезпечені пластиковими накладками. Накладки також «пригальмовують» сумку, роблять її більш стабільною.
  • Чотири колеса. Перша пара коліс, найчастіше, стаціонарне, друга - висувається або відкидається. Висуватися можуть як передня, так і задня пара. Така конструкція ще більш стабільна. Її можна просто штовхати, докладаючи значних зусиль.

    Господарська сумка-візок на колесах: чотири колеса це - стабільно і надійно

    Господарська сумка-візок на колесах: чотири колеса - це стабільно і надійно

  • Шість коліс. Шестиколісна господарська сумка-візок відрізняється тим, що три колеса зібрані в одну конструкцію, що нагадує трикутник. При переміщенні по рівній поверхні «в роботі» знаходяться дві пари коліс. Це означає, що везти її легше ніж двоколісний. Третя пара потрібно при підйомі по сходах. Коли ви тягнете візок, вільна пара коліс, заїжджає на наступну сходинку, приймаючи тяжкість на себе.
Господарська сумка-візок з шістьма колесами

Господарська сумка-візок з шістьма колесами

Так скільки коліс у сумки-візки має бути? Якщо необхідно піднімати вантаж по сходах (хрущовки і сталінки), кращий вибір - шість коліс. Вони дійсно працюють і полегшують завдання. Якщо користуватися візком буде літня людина, краще вибрати чотириколісну. Вона, по суті, «сама везе». Її треба лише трохи штовхати. У той час як на двоколісної, все одно частина ваги передається на руку.

Якість матеріалу самої сумки

Сама сумка повинна бути зшита з щільного міцного матеріалу. Бажано, щоб він був водовідштовхувальним, так можна буде не боятися дощу і снігу. Кращий варіант - синтетичні тканини, вони ще й легко чистяться. Наприклад, хорошими експлуатаційними властивостями володіє тканину з поліестеру. На даний момент вона вважається кращою.

Треба звернути увагу на сумку і спосіб її кріплення до візка

Треба звернути увагу на сумку і спосіб її кріплення до візка

Є ще матеріали з термостатичними властивостями. Такі властивості знадобляться влітку - щоб у спеку не нагрівалися продукти. Але це, скоріше, бонус, якщо на нього є кошти. Зверніть увагу на додаткові кишені, утримувачі під пляшки. Ці нескладні і недорогі особливості роблять річ дійсно зручною в експлуатації.

Обсяг сумки і застібка

На що варто звернути увагу, так це на розмір сумки. Але він повинен відповідати вантажопідйомності візки. Обсяг, зазвичай, вказують в літрах:

  • 35-45 літрів - середня за розмірами сумка-візок. У неї увійде приблизно стільки ж продуктів як в півтора-два середніх пакета з супермаркету.
  • 50-55 літрів. Це вже оптимального розміру сумка, в яку можна помістити 40-50 кг продуктів. Це півтора-два великих пакета.

    Розміри сумки повинні відповідати візку

    Розміри сумки повинні відповідати візку

Є варіанти, у яких горловина може розкладатися. Такі можна за бажанням зменшувати або збільшувати (верхня частина відвертається всередину). Є два типи застібки - стяжка за допомогою кулиски і клапан на липучці або магнітній кліпсі. Часто можуть бути два типи застібки - щоб під час транспортування всередину сумки не потрапили опади, та й щоб усе залишилося в цілості.

Спосіб кріплення до каркасу

Ще зверніть увагу на те, як кріпиться сумка до каркасу. Є моделі, у яких сумка знімається. В такому випадку візок може використовуватися для перевезення вантажів у власній тарі. Якщо вас зацікавив такий варіант, дивіться щоб чохол легко знімався і надягав, але в той же час, щоб він надійно фіксувався. Є два варіанта:

  • Пришиті до задньої стінки смужки, які надягають на каркас. Добре в плані надійності - не зірве з візка, але незручно знімати / встановлювати.

    Як кріпиться сумка до візка

    Як кріпиться сумка до візка

  • Липучка (текстильна застібка). В цьому випадку пришивають додаткові фіксатори з липучкою. Тут важливо, щоб це не були дві тонкі смужки з шматочками «липи». Навантажена сумка при невдалому повороті може зірватися. Ширина смуги повинна бути як мінімум сантиметрів 15. А краще мати дві точки фіксації: одна за стійки, друга за поперечини.

Загалом, фіксація на липучку надійна і зручна. Тільки треба, щоб площа липучки була достатньою - вага належить утримувати чималий.

особливі моделі

Господарська сумка-візок на колесах може бути з відкидним сидінням. Цей варіант хороший для тих, хто їздить на дачу і кому доводиться довго чекати транспорту. Дуже непоганий варіант. Стільчик, звичайно, це не крісло, але сидіти краще, ніж стояти. Особливо дітям або немолодим людям.

Особливі види сумки-візки: з відкидним стільчиком і для велосипедів

Особливі види сумки-візки: з відкидним стільчиком і для велосипедів

Друга особливий різновид сумок-візків - для велосипедів. Відрізняються вони більш масивною рамою, великим обсягом і вантажопідйомністю. Більш надійні і широкі колеса. Щоб не було проблем з транспортуванням, колеса повинні бути не менше 20 см в діаметрі, а ще повинні бути на підшипниках кочення.