Тумбочка під телевізор - проблеми вибору

Сучасні телевізори мають невелику товщину і можуть висіти на стіні. Але не всім подобається така ідея. Ще телевізійний екран можна поставити на спеціально відведене місце в корпусних меблів - стінці. Але і цей варіант не всіх влаштовує. Більш актуальною вважається тумба під телевізор в сучасному стилі. Вона компактна, може бути будь-якого стилю, розміру і форми.

Визначаємося з габаритами

Розміри тумби під телевізор обмежені, хіба що, наявним вільним простором. Єдине, напевно, чого варто уникати - щоб довжина меблів була менше ширини телевізора. При такому стані речей висока ймовірність того, що проходячи повз, можна зачепити і зіштовхнути екран. Якщо ж габарити тумбочки більше, волею-неволею доведеться огинати перешкоду по великому радіусу, так що телевізор буде в безпеці.

Тумба під телевізор може мати різну висоту. Умовно їх можна розділити на три категорії:

  • Низькі і довгі. Мають висоту 40-45 см і довжину 90-120 см. Тумба під телевізор такого типу добре вписується в модні стилі: сучасний, хай-тек, лофт, мінімалізм.

    Низька тумба під телевізор виглядає стильно

    Низька тумба під телевізор виглядає стильно

  • Середні по висоті: 55-70 см. Цей тип каркасних меблів можна назвати універсальним. Залежно від матеріалу, манери виконання, використовуваної фурнітури може вписуватися в будь-який стиль - від традиційної класики і Провансу, до гостромодні лофт і мінімалізму.
  • Високі тумби під телевізор. Мають висоту в районі 90-120 см. Можуть бути вузькими (шириною 50-60 см) або широкими (100-140 см). В останньому випадку виглядають більше як стелаж або міні-стінка.

При виборі висоти тумби варто пам'ятати про те, що для комфортного перегляду телевізор повинен бути розташований на певній висоті. Ця висота залежить від розміру екрана і від відстані, на якому телевізор знаходиться від людських очей. У загальному і цілому виходять з того, що середина екрану повинна розташовуватися на рівні очей людини.

Як вибрати висоту тумби під телевізор

Як вибрати висоту тумби під телевізор

Отже, перш за все визначитеся, яку висоту повинна мати тумба під телевізор в сучасному стилі. Далі виміряйте довжину телевізора і простір, яке ви можете відвести під установку цього типу меблів. Це допоможе визначитися з мінімальними і максимальними розмірами тумби під телевізор. У магазині вам ці цифри стануть в нагоді. Виставкові зали мають велику площу, через що меблі здається менше, ніж є насправді. Орієнтуючись на наявні вимірювання вам буде складніше промахнутися з вибором.

функціональність

Тумбочка під телевізор може мати відкриті і закриті полиці, висувні ящики. Раніше тут зберігалися касети, диски, інша подібна «дрібниця», але сьогодні це неактуально. Всі ці атрибути майже зникли з ужитку. Зате з'явилася велика кількість різних зарядних пристроїв та інших дрібних і не дуже гаджетів, яким складно визначити місце. Можливо, полки і ящики біля телевізора - це те, що вам потрібно.

Середні по висоті тумбочки для телевізора можуть бути будь-якого стилю

Середні по висоті тумбочки для телевізора можуть бути будь-якого стилю

Телевізійні тумби з відкритими полицями візуально сприймаються як більш «легкі». Але треба пам'ятати, що на полицях пил збирається дуже швидко. Якщо ви готові до щоденного прибирання, можна вибрати модель з великою кількістю полиць. Якщо регулярний догляд не ваш коник, має сенс підібрати варіант тільки з ящиками або закритими полицями.

З чого виготовляють

Якщо тумба під телевізор в сучасному стилі купується окремо, за стилем, кольором і матеріалом вона підбирається під існуючу меблі. Проблем не виникне, якщо меблі у вас з ЛДСП (ламінованого ДСП). Саме з цього матеріалу і виготовляють подібні вироби в більшості випадків. Якщо меблі зроблені з МДФ, все трохи складніше - різні фірми виготовляють різні фасади, але і тут можна знайти подібні вироби.

Коли ви відправляєтеся в магазин, бажано взяти якусь невелику деталь вашої меблів. Це допоможе точно визначитися з кольором і фактурою. Якщо дрібних деталей немає, є інший варіант - згадати назву обробки ваших меблів (наприклад, темний горіх, махагон і т.п.) і мати фото. Стандартні кольори якщо і відрізняються у різних виробників, то незначно. Якщо тумба під телевізор стоїть окремо від решти меблів (а зазвичай так і буває), подібну різницю ніхто не помітить. А фото допоможе більш адекватно оцінити збіг по стилю.

Телевізійні тумби роблять з традиційних матеріалів: деревини, ЛДСП, МДФ, скла та пластику

Телевізійні тумби роблять з традиційних матеріалів: деревини, ЛДСП, МДФ, скла та пластику

Ще можна зустріти варіанти зі скла і сталевих труб, зі скла і пластикових вставок. Навряд чи ваша решта меблів зроблена з подібних матеріалів. Так що треба дивитися, наскільки новий предмет буде гармоніювати з іншою обстановкою. Перед покупкою обов'язково подивіться несучу здатність подібної конструкції. У виробах з ДСП і МДФ її не описує, так як вони висока, а ось скляні полки мають обмеження по вазі. Сучасні телевізори важать небагато, але будьте уважні. Вага вашого не повинен перевищувати гранично допустиме навантаження.

Якщо ваша корпусні меблі має вставки зі скла, має сенс пошукати скло тієї ж фактури або кольору. Те саме можна сказати і до металевих деталей - бажано щоб вони відповідали вже наявного типу обробки.

Якщо знайдена тумба під телевізор в сучасному стилі не зовсім гармонує з навколишнім оточенням, виправити ситуацію можна, використавши якісь аксесуари, доповнення, які поєднують в собі елементи нової і старої меблів. Це допоможе об'єднати всі в єдиний ансамбль.

Конструктивні особливості

Раціонально використовувати кути дуже непросто. Одна з можливостей - поставити телеекран в кутку. У цьому випадку знадобиться кутова тумба під телевізор в сучасному стилі. За формою тумби, що встановлюються в кутку можуть бути п'ятикутними або трикутними. Найчастіше зустрічаються п'ятикутні. Глибина їх центральній частині солідна, так що корисний об'єм буде набагато більше, ніж у «прямих» побратимів.

Кутові тумби під ТВ можуть бути п'ятикутними і трикутними

Кутові тумби під ТВ можуть бути п'ятикутними і трикутними

Моделі з трикутним підставою підійдуть для малогабаритних квартир. Вони займають набагато менше місця, завдяки чому стануть Жаде в невелике вільний простір. Малі розміри - низький витрати матеріалу, невисока вартість. Якщо вам потрібна недорога тумба під TV, придивіться у цих моделей.

Є ще тумби під телевізор з вбудованими тримачами-кронштейнами. Якщо встановити подібну модель, створюється враження, що телевізор висить на стіні. Насправді ж він тримається на стійці. Щоб все конструкція була стійкою, сама тумба має солідні розміри м роблять її зазвичай з ЛДСП, так як матеріал найважчий, а маса потрібна, щоб конструкція не перекинулася. При виборі меблів цього типу, звертайте увагу на масу екрану, який конструкція може утримати. Це важливо.

Тумби під телевізор з кронштейнами для екрану

Тумби під телевізор з кронштейнами для екрану

Цей варіант хороший для стін з низькою несучою здатністю і повісити телевізор на стіну небезпечно або в потрібному місці на проходить заставна, яка може витримати масу екрану.

В сучасний інтер'єр відмінно впишеться підвісна тумба під телевізор в сучасному стилі. Але це варіант виключно для стін з хорошою несучою здатністю, так як вся маса - і тумби, і екрану - доводиться на стіну. За рахунок відсутності ніжок створюється враження що меблі парить. За рахунок цього масивна конструкція не виглядає такою вже важкою.

Тумбочка для телевізора без ніжок. Актуально для сучасних лаконічних інтер'єрів

Тумбочка для телевізора без ніжок. Актуально для сучасних лаконічних інтер'єрів

Монтуються підвісні тумби під ТВ на потужні кронштейни. Навіть незважаючи на це, їх не варто навантажувати великою кількістю речей. Крім самого телеприймача можна поставити пару-трійку елементів декору, так покласти кілька гаджетів.

Відео: Зборка тумби під телевізор "Америка NEW - Меблі 2024