Антивібраційний килимок - коли ставити під пральну машину?

Навіть найсучасніші пральні машини, про які говорять, що вони працюють безшумно, створюють вібрацію. Що вже говорити про старих моделях. Їх робота часом чується навіть при закритих міжкімнатних дверях. Звідси основне питання, яке виникає практично у всіх, як позбутися від цього негативного явища. Мова йде не тільки про комфорт людини. Вібрація згодом може позначитися і на цілісності статевої плитки.

антивібраційний килимок для пральної машини

Для багатьох видів техніки, вібраційні навантаження не тільки не бажані, але і руйнівні.

Причини появи вібрації і їх усунення

Причину виникає вібрації, швидше за все, варто шукати не всередині машини, а зовні. І сама техніка може виявитися абсолютно ні при чому. А ось нерівна підлога, перепади в верхньому плитковій шарі можуть бути основним наслідком вібраційного шуму. Саме нестійкість встановленої техніки найчастіше є головною причиною появи шумового подразника.

антивібраційний килимок для пральної машини варіанти фото

Інженери постійно розробляють спеціальні пристрої і механізми, покликані боротися як з самої вібрацією, так і її негативними наслідками.

Незалежно від того фактора, який виявився причиною, чому при роботі пральна машина створює сильну вібрацію, необхідно виконати усунення даної проблеми. Зробити це потрібно обов'язково, тому що часті коливання можуть привести до подальших серйозних проблем. Може вийти з ладу ремінь приводу, бака. У непридатність швидко можуть прийти і інші деталі.

антивібраційний килимок для пральної машини віброматс

Наявність в пральній машині рухомих частин призводить до утворення цього негативного явища.

Що необхідно зробити? Звичайно насамперед перевірити рівність установки машини. Можливо вона неправильно стоїть, а з самим підлогою все в порядку. Можливо, що у неї при першій установці просто не були відрегульовані ніжки. Якщо після закріплення, при включенні ніяких звуків не виникає, значить, проблема вирішена.

антивибрационная підставка для пральної машини

Ніжки не всіх пральних агрегатів оснащені гумовими або полімерними шумо- і вибропоглащающими прокладками.

Однак, як вже було заявлено в більшості випадків причина криється в нерівності підлоги. Значить необхідно провести невеликий ремонт.

підставки для пральної машини

В такому випадку, виробники пропонують встановити під ніжки пральної машини антивібраційні підкладки.

Важливо! За умови, що перепад статі невеликий, для вирівнювання необов'язково демонтувати всю плитку і проводить вирівнювання всієї площі підлоги. Можна вибрати окрему ділянку, де розташовується пральна машина, і працювати конкретно тільки з ним. Це сильно заощадить час і кошти, що теж важливо.

установка пральної машини

Якщо ваша пральна машина надмірно вібрує при віджиманні, то ви не самотні.

Поверхня перевіряється за рівнем. Робиться вирівнює стяжка і після висихання укладається рівний шар плитки. Відповідно плиточную поверхню також перевіряють за рівнем.

Коли потрібно встановлювати?

Тепер перейдемо до розгляду додаткових елементів, які сприяють позбавленню від вібраційного звуку. Такими є антивібраційні підставки і килимки.

підставки і килимки для пральної машини

Ці види підставок є недорогим і ефективним рішенням проблеми.

антивібраційні підставки

Комплект вибропоглощающих прокладок чудово справляється із завданням по утриманню машини на місці і зниження вібраційних навантажень.

Навіть якщо технічний пристрій встановлено рівно, це не гарантує тиху роботу агрегату. Машина може «стрибати» в робочому процесі. Особливо якщо це застаріла модель. Якщо таке відбувається, техніку додатково зміцнюють на антивібраційною підставці або підклавши під неї антивібраційний килимок.

антивібраційні підставки

Необхідно лише відрегулювати горизонтальне положення прального агрегату і підкласти підставки під кожну ніжку пральки.

набір підставок

Спеціальний полімерний матеріал, з якого виготовлені антивібраційні підставки для пральної машини, знизить рівень шуму.

Види пристроїв проти вібрації

На ринку асортимент антивібраційних пристроїв для пральних машин представлений двома варіантами: підставками і килимками різних моделей. Їх виготовляють з різних матеріалів і, хоча вони виконують однакову функцію, якість їх роботи має відмінності.

варіанти підставок

Підставки захищатимуть поверхню підлоги від подряпин і характерних слідів.

антивібраційні підставки

Сучасний ринок аксесуарів для пральних машин пропонує антивібраційні підставки, виготовлені з різних видів пластмас, силікону або спеціальної гуми.

Розглянемо перший різновид антивібраційного пристрою. Це-гумові підставки. На їх виготовлення йде звичайна гума або силікон. Грають роль додаткових ніжок, що встановлюються під техніку.

силіконові підставки

Сильно знижують рівень коливань в агрегаті під час роботи центрифуги.

міні килимки під пральну машину

Вони злегка амортизують і тим самим скорочують силу вібрацій.

У підставок є своя різновид. Це лапки. Вони виглядають дуже оригінально і приваблюють своїм зовнішнім виглядом. Бажаючим їх придбати доведеться трохи доплатити, оскільки коштують вони дорожче, але заради привабливості в інтер'єрі багато хто не звертають на це увагу.

гумові лапки підставки

Лапки для пральної машини - ті ж гумові підставки, але відрізняються незвичайним зовнішнім виглядом.

лапка зі зворотного боку

Дані вироби виготовлені у вигляді лапок, за що доведеться заплатити трохи більше.

Тепер розглянемо другий варіант, тобто антивібраційні килимки. Вони діляться на два основних види.

  1. Гумові килимки.
  2. Силіконові.
антивібраційні килимки

Для тих, кого турбують інтенсивні вібрації пральної машинки під час прання і віджимання білизни, існують спеціальні гумові килимки.

Багато при факті, коли вібрація трохи чути, тим не менш, все ж створює дискомфорт вважають, що необов'язково шукати дороге відповідний виріб. Досить придбати простий недорогий гумовий килимок, який також вдало впорається з завданням щодо усунення шумових проявів.

опис килимка

Вони стеляться під пральну машину, злегка амортизують і тим самим скорочують силу вібрацій.

У зв'язку з цим варто врахувати наступне:

  1. При використанні простого гумового покриття (килимка) підлогу буде захищений від пошкоджень, але вібрація не зникне. Вона лише трохи знизиться.
  2. Використання спеціальних антивібраційних килимків, які товщі і мають іншу структуру, створить умови для повного поглинання вібрацій.
килимок під пральну машину

Стелити їх можна тільки за умови установки техніки за рівнем.

Структура і принцип роботи спецковріка

Килимок, виготовлений під пральну або іншу техніку, яка створює вібрацію, наділений основними функціями, які полягають в згладжуванні існуючих перепадів підлоги (якщо вирівнювання не проводилося) і ліквідації вібраці. Виконувати ці функції допомагає спеціальний рельєфний шар на звороті вироби.

противібраційний килимок

В даному випадку мова йде про спеціальний антивібраційне килимку.

Він виготовляється з каучуку. Внутрішня структура даного матеріалу представляє безліч повітряних бульбашок. Таким чином, полімерний матеріал забезпечується хорошими амортизаційними якостями, що наділяє його властивістю повністю відновлюватися в початковому положенні після сильної деформації при натисканні.

Віброізоляційний килимок

Килимок повністю виконує всі свої обов'язки і обіцянки виробника.

Важливо! Антивібраційний килимок найкраще стелити під машину разом з її установкою. Це запобіжить розхитування. Одночасно збільшиться термін експлуатації техніки.

Розміри килимків різні. Відповідні параметри можна підібрати виходячи з розмірів машини. Крім цього, в асортименті подібних виробів є види здатні витримати низькі температури від -40С і високі до + 120С.

килимок противібраційний

Антивібраційний килимок - це просто знахідка в таких випадках.

Переваги противібраційний килимка

У гумового противібраційний килимка, на який встановлюють пральну машину або інший агрегат створює вібрацію, є ряд переваг:

пральна машина з килимком

Килимок варто доступно, в установці нічого складного немає.

  1. Він дозволяє згладити дрібні виступи на поверхні підлоги. Ніжки техніки притискаються до поверхні. Килимок щільно прилягає, між нижньою стороною гуми і підлогою виникає міцне зчеплення. Після установки на нього агрегату будь-які «пересування» стануть неможливими.
  2. Виріб відмінно гасить виникаючі вібрації при роботі техніки.
  3. Килимки дуже практичні, довго використовуються. У продажу можна знайти будь-який розмір.
противібраційний килимок

Найкращі зразки антивібраційних килимків виготовляються з декількох шарів полімеру або каучуку.

висновок

Використання антивібраційного килимка у ванній кімнаті під пральною машиною або на кухні під холодильником стало частим явищем. Здавалося б, така звичайна річ, а скільки користі він може принести. Якщо серйозно вдуматися. Тут не тільки створення стійкості для важкої домашньої техніки, але головним чином створення комфортних домашніх умов для людини.

килимок під пралку

Встановивши під агрегат, не ковзний антивібраційний килимок, можна не тільки запобігти переміщенню пральної машини по підлозі, але і знизити рівень шуму.

Відео: Антивибрационный коврик под стиральную машину. Обзор и отзыв - Інше 2024