Варіанти штор в кімнату підлітка дівчинки

Дівчатка підлітки бувають дуже вибагливі у виборі речей створюють інтер'єр їх кімнат. Батьки, які це розуміють і хочуть створити для своїх дочок затишок і комфорт завжди уважно і відповідально підходять до процесу покупки предметів дитячого кімнатного інтер'єру. Особливо це стосується тих, речей, які створюють основний фон.

штори в кімнату дівчинки підлітка декор фото

Для дівчинки-підлітка інтер'єр грає як естетичну функцію, так і психологічну.

штори в кімнату дівчинки підлітка декор

Те, в які умови ви поселите своє чадо, залежить становлення її особистості, настрій, сприйняття навколишнього світу.

До подібного можна віднести штори. Їх відносять до масштабних інтер'єрних предметів, що впадає в очі при входженні в кімнату. Тому їх зовнішній вигляд повинен відповідати не тільки основного тону стін і гармонійно зливатися в загальному стилі, але, в тому числі відповідати настрою дівчинки, її смакам, уподобанням.

штори в кімнату дівчинки підлітка

Порадьтеся з нею, які кольори вона вважає за краще, яку тональність вибрати.

Штори в кімнату підлітка дівчинки: новинки дизайну, найпопулярніші кольори і малюнки.

Варто відзначити, що не всім дівчаткам подобаються спокійні м'які кольори, в числі яких рожевий, бежевий, салатовий або блакитний тон. Хтось може зажадати, щоб вікна на її території прикрашали штори з сучасним дизайном, гарним малюнком і кольором, що контрастує. Якщо у дитини є власні запити, всі основні питання, що стосуються оформлення приміщення краще вирішувати з ним.

штори в кімнату дівчинки підлітка декор ідеї

Те, як ви прикрасили кімнату дочки, буде залежати її виховання художнього смаку.

штори в кімнату дівчинки підлітка фото дизайн

Тут буде важлива кожна дрібниця: від декорування дверної ручки до розташування меблів, кольору штор.

Головним трендом 2019 року стало прагнення досягти максимальної комфортності. Модною стала простота конструкцій штор в кімнаті дівчинки, не "утяжеляющих» вікна. Надмірності у вигляді рюшів і воланів залишилися в минулому. На першому місці стиль мінімалізму і білий тон очолює топ колірних розмальовок. Його додають до різних відтінків, ряд яких включає білосніжний тон, вершковий, перламутровий, бежевий, світло-коричневий і інші.

штори в кімнату дівчинки підлітка дизайн

Зверніть особливу увагу на тюль, штори і фіранки, які збираєтеся повісити у неї в кімнаті.

Малюнки згідно з новою модою не повинні бути зухвалими, створювати різкий контраст. Повинна бути присутнім м'якість тонів і плавний перехід однієї колірної гами в іншу.

Які штори вибрати для спальні дівчини, опис

Підбірка стилю штор в кімнату дівчинки підлітка повинна, як уже говорилося, відповідати її смакам. Серед найбільш привабливих видів штори відносяться до стилю класицизму, рококо, японському стилю. Є дівчата, які захоплюються готикою, і для них існує відповідний стиль штор з домінуючим чорним тоном. Вінтаж підійде для витончених натур. Самостійні юні особи, які мають розвинений естетичний смак воліли б штори в стилі модерну, авангарду, мінімалізму.

штори в кімнату дівчинки підлітка дизайн ідеї

Це буде фінальний штрих стильової композиції інтер'єру дівочої кімнати.

штори в кімнату дівчинки підлітка фото декор

Вибираючи штори, в першу чергу звертайте увагу на матеріал.

Як приклад можна розглянути класичні штори в кімнату підлітка дівчинки. Цей вид штор створений для романтичних мрійливих натур. Їх відносять до традиційного виду. Вважається, що вони підходять до всіх типів кімнатного інтер'єру. Дивитися за ними не складно. Їх навіть можливо зшити самостійно. Тканина при цьому використовують будь-яку.

штори в кімнату дівчинки підлітка ідеї дизайну

Колосальна кількість варіантів дозволить підібрати підходящий, індивідуальний.

Класичний стиль символізує присутність ніжності, витонченості, які відсутні в новомодних стильових напрямках. Класика - це світлі тони. Сюди можна включити персиковий, бузковий, рожевий колір. Тканина легка, струмлива.

штори в кімнату дівчинки підлітка ідеї фото

Тканини варто розглядати легкі, повітряні, чи не примхливі у догляді.

штори в кімнату дівчинки підлітка фото ідеї

Ідеальним вибором для дитячої кімнати стане поліестер, матеріал, який не мнеться, не втрачає форму, має насичені відтінки.

До молодіжного стилю відносять штори, прикрашені тематичними орнаментами. Це зображення різних країн, види міст. Оригінально виглядають нанесення фото вирізок з газет або журналів. Не менш привабливо виглядають матеріали штор в даному стилі, на яких відображена фактура каменю або металу. Обов'язково, щоб створювалася гармонія зі стіновими шпалерами. Для створення єдиного інтер'єру дитячої штори в підліткову кімнату для дівчинки підбираються в комплекті з покривалами на ліжку, наволочками, меблевими чохлами.

штори в кімнату дівчинки підлітка фото дизайн

Ви зможете підібрати моделі з різними принтами, фактурами.

Пошиття штор в спальню підлітка дівчинки: рекомендації по вибору тканин, який стиль вибрати.

Щоб красиво оформити кімнату дівчинки, конкретно віконні прорізи, мамам не обов'язково витрачати гроші на готові штори. Можна використовувати власну фантазію, власні навички. Головне вибрати відповідну тканину. Самі дівчинки можуть взяти участь в процесі створення інтер'єру в своїй кімнаті. Відомо, що багатьом з них дуже подобається шити.

штори в кімнату дівчинки підлітка дизайн фото

Такі штори чудово впишуться в інтер'єр стилів лофт, класика, вінтаж, рустик, бохо-шик.

штори в кімнату дівчинки підлітка ідеї оформлення

Такий ошатний тюль або завіса створить атмосферу свята в будь-якій кімнаті, особливо дівчачої.

Правильний вибір тканини для штор вимагає врахувати, що вона повинна гармонійно поєднуватися із загальним інтер'єрним ансамблем. Збігатися по тону з меблевою оббивкою, іншими видами текстилю, що знаходиться в кімнаті.

Найкраще придбати тканину з натуральних волокон, оскільки вона гіпоалергенна і не виділяє хімічні пари. Можна використовувати синтетичні і сумішеві тканини, якщо натуральні не викликають інтересу.

штори в кімнату дівчинки підлітка ідеї дизайн

Якщо ви віддаєте перевагу натуральні тканини, тоді зверніть увагу на льон і бавовна.

штори в кімнату дівчинки підлітка

Забарвлення таких моделей виглядає солідно, екстравагантно.

Які плюси і мінуси можна віднести до натуральних і штучних матеріалів:

  1. Льон. Відноситься до натуральних матеріалів. Штори, пошиті з такого матеріалу на вигляд легкі і елегантні. Відмінно захищають приміщення від сонячного світла, не затемнюючи його. Тканина довго зберігається, вигорає під дією сонячних променів, за нею легко доглядати. Такий матеріал підходить для пошиття штор різного крою, починаючи з традиційного класичного. Мінусом, про який можна згадати, стає здатність тканини сідати після прання. Крім цього вона мнеться.
  2. Бавовна. Властивості можна порівняти з льоном, але даний матеріал з більш щільним плетінням. Його відносять до екологічно чистих матеріалів.

    штори в кімнату дівчинки підлітка фото оформлення

    У мінусі схильність до вигорання на сонці.

  3. Шовк. Для пошиття можна використовувати як натуральний матеріал, так і з синтетичним додаванням. Такі штори порадують дівчинку, люблячу розкіш і блиск.
  4. Поліестер. Вважається сучасної високотехнологічної тканиною. Її перевага полягає в мінімумі витрат зусиль при догляді за тканиною. Поліестер легко прати, він не мнеться. Дівчинці підлітку легко буде самостійно доглядати за таким виробом. З такого матеріалу шиють не тільки звичайні, але і рулонні штори. Виконати штори в молодіжній кімнаті в сучасному стилі вдала ідея.
  5. Тафта. Як і шовк його вважають натуральним матеріалом, і одночасно він може представляти різновид тканини з доданими штучними волокнами.

    штори в кімнату дівчинки підлітка дизайн ідеї

    У переваги відносять міцність і довговічність, створення відмінної захисту від ультрафіолету.

Що найбільше може сподобатися дівчинці підлітку можна вирішити на "сімейному зборах". Для наочності подивитися фото оформлення дитячих кімнат. Іноді наочний приклад служить основним котрі переконують фактором.

Поєднання штор, фіранок і тюлю в спальню дівчата: основні критерії підбору і поєднання тканин, наочні приклади.

Ділянка розташування штор має на увазі не тільки місце, де знаходиться віконний отвір. Необхідно розглядати ширший діапазон примикає площі. Сюди можуть входити предмети меблів і їх оформлення, додаткові деталі до штор у вигляді тюлю, основний фон кімнатного інтер'єру, створений зовнішнім оздобленням стін.

штори в кімнату дівчинки підлітка фото оформлення

Для ніжних, зворушливих натур можна підібрати шовкові моделі.

штори в кімнату дівчинки підлітка оформлення ідеї

Фіранки з шовку нагадають про магію, привнесуть казковість в будь-який інтер'єр кімнати дівчинки-підлітка.

Якщо матеріал штор для підлітка дівчинки світлий, тюль, як правило, підбирається білий, прозорий. Іноді з легким нанесеним дрібним малюнком золотистого або срібного тону. Добре поєднується світлий прозорий тюль і з більш темними тонами штор, однотонними видами, а також з різновидами з нанесеними тематичними малюнками. Окремо добірку тюлю роблять, спираючись на малюнок і колір штор. Повинно бути зовнішнє співзвуччя, гармонійність.

штори в кімнату дівчинки підлітка фото

Як наочний приклад можна використовувати зображення готових оформлень поєднання штор і тюлі, викладених на сайтах в інтернеті.

штори в кімнату дівчинки підлітка дизайн

Можна подивитися підбірку комплектів в магазинах.

Найцікавіші приклади штор в інтер'єрі кімнати дівчинки, реальні фото.

Якщо у дівчинки підлітка особливі переваги, мамам доводиться мати це на увазі. Вище вже згадувалося, що підлітки легко захоплюються різними молодіжними напрямами. Наприклад, таким як готика. Чорний колір штор цілком обрадує дівчину гота. Якщо правильно підібрати доповнюють елементи інтер'єру подібної дитячої кімнати, чорний тон не буде викликати зневіру, але тут обов'язково потрібно спертися на поради дизайнерів, подивитися приклади подібних інтер'єрів.

штори в кімнату дівчинки підлітка інтер'єр

Серед широкої палітри особливу увагу зверніть на яскраві контрастні кольори, різні фактури.

Можна розглянути тематичний стиль. Для підлітка він вважається найпоширенішим і найбільш виграшним. Влаштовується на конкретне замовлення. Кольори штор тут самі різноманітні, відповідно до обраної тематики. Можлива ніжна забарвлення або контрастна, наприклад, бузковий або червоний тон. Наприклад, дівчинка бажає, щоб її кімната виглядала як будуар французької королеви. Значить, потрібні французькі штори, де присутні пишні складки.

штори в кімнату дівчинки підлітка фото

Все це буде найкращим чином гармоніювати з меблями, драпіровками, дзеркалами в дитячій.

Або штори в спальню для дівчинки можуть бути з сонячними фарбами, що нагадують пейзажі спекотної Африки. Можна змінити лінію інтер'єру і африканські мотиви перенесуться в кімнату, прикрасивши покривала, дитячі куточки. Додатковою деталлю можуть стати бамбукові штори або фіранки. Вони відмінно впишуться в загальний дизайн.

штори в кімнату дівчинки підлітка варіанти фото

Глянцеві ефекти можуть чергуватися з матовими, а металік - з оксамитовими вставками.

10 варіантів штор в кімнату дівчинки-підлітка:

Відео: 15 Шторных Лайфхаков. Как красиво и правильно оформить окно в 2020 году - Штори 2024