Картонний камін з коробок своїми руками

Не у всіх в будинку і, тим більше, в квартирі є камін. А іноді хочеться створити святковий настрій (щоб було куди покласти подарунки) або просто хочеться зробити приміщення більш затишним і камерним. В такому випадку можна створити імітацію. Найпростіший варіант - камін з картону. Зазвичай використовують пакувальні коробки з-під великої техніки.

Фальш-камін з картону: моделі

Фальш-камін з картону, як і справжній, буває пристінним і кутовим. В обох варіантах портал можете бути прямим або арочним. Як вам більше подобається. Якщо говорити про практичну сторону справи, прямий простіше робити, він легше в обробці. Чи впорається навіть новачок.

Яким може бути камін з картону

Яким може бути камін з картону

Пристінний камін відмінно підходить, якщо є пристойний вільну ділянку стіни. Відмінно він виглядає в простінку між вікнами. Якщо стіни всі зайняті, але є кути, можна спорудити кутову модель.

Які потрібні матеріали

Найкращий матеріал - картонні коробки. Зробити камін з картону найпростіше, якщо є коробка з-під великого монітора або телевізора. Все що потрібно - вирізати портал і приклеїти бічні стінки.

Можна зробити з великої картонної коробки або деякої кількості невеликих

Можна зробити з великої картонної коробки або деякої кількості невеликих

Трохи більше роботи буде, якщо є тільки невеликі коробки типу взуттєвих. Але зате з них можна зібрати більш цікаву модель за формою.

Ще потрібні будуть:

  • ножиці;
  • канцелярський ніж;
  • клей ПВА;
  • паперовий (малярський) скотч.

    Це практично все, що необхідно щоб зробити фальшкамін з картону

    Це практично все, що необхідно щоб зробити фальшкамін з картону

Це все матеріали і інструменти, які будуть потрібні. З усього переліку питання можуть виникнути тільки щодо скотча. Чому паперовий? Він хороший при будь обробці. У тому числі і при фарбуванні. Так що варіант універсальний. Якщо фарбувати камін ви не збираєтеся, можна використовувати звичайну липку стрічку.

Ще треба буде оздоблювальний матеріал, але про це поговоримо пізніше, так як тут багато що залежить від способу обробки.

варіанти збірки

Якщо є велика коробка

З великої картонної коробки вийде камін з прямокутним порталом. За розмірами визначайтеся самі, але оптимальна висота - близько 80-90 см, ширина приблизно така ж, глибина - сантиметрів 6-15 см. Але є моделі і ширше, і вже, і вище, і нижче. Все на ваш смак. Для прикладу - креслення картонного фальшкамін з розмірами.

Креслення каміна з картонної коробки

Креслення каміна з картонної коробки

Збирати імітацію каміна з картону починаємо з центральної частини. Першими формуємо колони. Вирізати прямокутники за розмірами - не проблема. Проблема зробити рівні згини в потрібних місцях. Беремо велику лінійку або рівну планку і твердий предмет з округленим кінцем. Підійде, наприклад, кулькова ручка, можна взяти ложку або вилку і використовувати ручку. Ідея в наступному - по лінії, де повинен бути згин, докладаємо лінійку / планку, проводимо зворотною стороною кулькової ручки або рукояткою столового приладу вздовж планки, продавлюючи картон. Але дивіться акуратно, не порвіть. По нанесеній лінії лист легко згинається.

Частини каміна з картону

Частини каміна з картону

Центральну частину обклеюємо або фарбуємо відразу. Потім буде занадто незручно. Пофарбувати можна в чорний колір, як на фото. Ще варіант - імітувати цегляну кладку. Теж непогано виглядає.

Склеювати частини між собою зручно скотчем (вид скотча вже обговорювалося). Проклеюємо кожне з'єднання з двох сторін. Скотча не шкодуємо. Даний камін з картону офарблювався, тому колони обклеїли білої щільним папером. Можна використовувати ґрунтовку, а по ній нанести фарбу.

Майже готово

Майже готово

Поличку над каміном звертаємо з декількох шматків картону за тією ж технологією. Якщо плануєте щось ставити, бажано зробити ребра жорсткості - кілька перегородок. Якщо вся конструкція вийшла міцною і стійкою, можна поличку зробити зі шматка фанери, наприклад.

Якщо картон тонкий, можна використовувати полістирол / пінопласт. Він продається в будівельних магазинах. Можна взяти плити, які йдуть для обробки стелі. Вони мають оброблені краї, на лицьову поверхню нанесений малюнок. Загалом, може вийде цікаво.

Далі справа за обробкою. В даному варіанті з паперу відповідного забарвлення нарізали «цеглини». Ними оформили отвір порталу. Ось тут знадобиться клей ПВА. Не забудьте між «цеглою» залишити шви. У представленій моделі вони забарвлюються базовим кольором, але можна зробити їх, наприклад, чорними, білими.

оформлення порталу

оформлення порталу

Решта поверхню фальшкамін пофарбована, а зверху приклеєні пінопластові (полістирольні) молдинги.

Ось що вийшло

Ось що вийшло

Молдинги можна приклеїти до фарбування. Різати їх треба гострим канцелярським ножем. Тоді зріз буде рівний. Клеїться на ПВА або спеціальний клей. Залишки відразу підтирати, інакше фарба ляже нерівно.

Ту ж конструкцію можна обклеїти шпалерами «під цеглу» або дикий камінь. Також підходить самоклеящаяся плівка. Але з нею треба працювати обережно - відклеїти не вийде.

Якщо коробки невеликого розміру

З невеликими картонними коробками працювати не складніше. Вони можуть бути однакового або різного розміру, товщини і ширини. Виходячи з наявного набору збирають конструкцію.

Ось який камін вийшов з наявних картонних коробок

Ось який камін вийшов з наявних картонних коробок

Є два шляхи:

  1. Заклеїти відкривається частина коробок скотчем, потім склеїти їх між собою. Клей можна використовувати ПВА. Склеюються коробки добре притиснути один до одного, залишити на 8-12 годин для висихання клею.
  2. Відрізати відкривається частина, а між собою склеїти їх шматками скотча.

    Склеїти коробки скотчем з тильного боку

    Склеїти коробки скотчем з тильного боку

Другий варіант займає менше часу, але конструкція виходить ненадійна. При великих габариту може провисати, прогинатися.

З обрізаними кришками конструкція виходить хиткою

З обрізаними кришками конструкція виходить хиткою

Щоб додати каміну з картонних коробок презентабельний вигляд, забарвимо його «під цеглу». Для цього оклеим поверхню щільним папером сірувато-коричневого кольору. Цей колір буде фоном.

Для забарвлення потрібна червонувато-коричнева фарба і велика поролонова губка. Її можна обрізати за розмірами цегли - 250 * 65 мм. Фарбу наливаємо в плоский посуд, маку в неї губку, прикладаючи її до паперу і злегка притискаючи, прорисовуємо цеглини.

малюємо цеглини

малюємо цеглини

Працюючи, треба стежити за тим, щоб «шви» між «цеглою» були однакової ширини. Це непросте завдання - трохи відвернешся, і розмір не той. Можна зробити простіше - нарізати малярський скотч на вузькі смужки, наклеїти його, намалювати «цеглини». Після висихання фарби скотч зняти.

Ось такий камін з картону

Ось такий камін з картону

Верхню частину довелося зменшити, так як занадто хиткою вийшов наш камін. Краще коробки використовувати цілі.

Камін з круглим порталом

Його збірка більш трудомістка: доведеться добре проклеїти звід. Для цього каміна потрібно 4 великі коробки (як від телевізора).

Креслення каміна з картону з розмірами

Креслення каміна з картону з розмірами

Окремо склеїли підставу. З внутрішньої сторони з полістиролу наклеїли ребра жорсткості. Вага вийшов солідний і підстава без посилення прогинатися. Смужки встановили приблизно через 5 см. Їх клеїли на малярський скотч, потім з усіх боків проклеїли підставу.

Потім вирізали лицьову частину і оформили задню стінку. Її декорувати краще відразу, поки не склеїли. На лист картону переносимо арочний виріз. З картону вирізаємо «цеглинки» і клеїмо їх так, щоб краю не виходили за «арку». Коли клей висохне, збираємо основну частину порталу. У порталі теж встановлюємо кілька ребер жорсткості - при великій висоті картон може «грати», а так виходить все міцно і жорстко.

Процес виготовлення каміна з картону

Процес виготовлення каміна з картону

Наступний етап - виготовлення кришки. Вона багатошарова - картон, пінополістирол, картон. Все промащується клеєм, встановлюється вантаж. Коли клей висох (через 14 годин), кришку закріпили на конструкції скотчем. Далі - оздоблювальні роботи.

Щоб вирівняти нерівності від скотчу, обклеюємо все поверхні щільної білим папером. Можна взяти аркуші формату А4, можна - більшого розміру.

Далі буде потрібно рулон паперових рушників і клей ПВА. Його розводимо 1: 1 з водою, наливаємо в пульверизатор. Змочуємо серветку, укладаємо, трохи стискаючи. Намокла тонкий папір сама дає рельєф, його тільки трохи поправляє, домагаючись кращого ефекту. Подібним чином обробляємо всі поверхні, виключаючи «цеглинки». Чекаємо поки висохне.

Ось така виходить поверхню

Ось така виходить поверхню

Беремо фарбу червоно-коричневого кольору і кольору слонової кістки (в даному випадку). Коричневої фарбуємо «цеглини», світлої - всю іншу поверхню. Камін з картону майже готовий. Залишилися фінішні штрихи.

Ось такий вийшов камін з картону

Ось такий вийшов камін з картону

Після висихання проходимо всі трохи змоченою в золотий фарбі кистю. Кисть занурюємо, віджимаємо, ще раз прибираємо залишки фарби на аркуші паперу. Напівсухий пензлем проходимо «шви» між цеглинами, злегка зачіпаючи і самі «цеглини». Далі в тій же техніці підкреслюємо фактуру поверхні. Важливо не завдати занадто багато фарби. Тепер все. Камін з картону готовий.

Ідеї ​​оформлення каміна з картону в фото-форматі

Зробити можна імітацію каміна з картону будь-якої форми. Кілька ідей зібрані в цьому розділі. Принципи складання ви вже знаєте, декор можете придумати самі або скористатися ідеями з фото.

Якщо використовувати хороші шпалери «під цеглу» вийде дуже навіть натурально

Якщо використовувати хороші шпалери «під цеглу» вийде дуже навіть натурально

З однієї великої коробки вийде середніх розмірів камін

З однієї великої коробки вийде середніх розмірів камін

Складніша форма і використані поліуретанові молдинги творять чудеса

Складніша форма і використані поліуретанові молдинги творять чудеса

Імітація кладки з різного цегли

Імітація кладки з різного цегли

В процесі...

В процесі…

Високий портал зробити зовсім просто

Високий портал зробити зовсім просто

Гідний варіант ...

Гідний варіант ...

Навіть з димарем

Навіть з димарем