Підлогові підставки для квітів

Коли квітам на підвіконні стає тісно, ​​доводиться шукати інші можливості. Найбільш зручний варіант - підлогова підставка для квітів. Є під будь-яку кількість вазонів, для великих і маленьких рослин, для ампельних і витких.

Види підлогових підставок

Підставки для квітів можуть бути стаціонарними і пересувними. У пересувних до основи або стійок прироблені меблеві коліщатка. Низькі пересувні підставки зручні для великих квітів. За рослиною простіше доглядати, простіше і прибирання. Є дуже низькі - для рослин вище метра, є двоярусні - для тих, що ще не доросли до метра. У будь-якому випадку для великих рослин цей тип підставок зручний. Такий тип називають ще іноді п'єдестал для квітів.

Низька підлогова підставка для квітів на коліщатках - для високих або масивних рослин

Низька підлогова підставка на коліщатках - для високих або масивних рослин

Є й високі пересувні етажерки або полиці для квітів. Кількість коліщат - щонайменше чотири, але краще п'ять. Чи не тому, що вага може бути великий, а тому що при пересуванні високої конструкції на п'яти колесах менше шансів її перевернути. У будь-якої моделі, незалежно від висоти, коліщатка зручніше поворотні.

Пересувні стелажі зручні - не треба носити по одному горщику. Все катаються разом

Пересувні стелажі зручні - не треба носити по одному горщику. Все катаються разом

За місцем розташування

Є ще звичайні квіткові підставки, які стоять біля стіни або посередині приміщення. Їх можуть називати ще прямими або пристінними. Вони можуть бути плоскими і широкими - більше схожими на етажерку, або являти собою колекцію підставок під квіткові вазони, розташованих на різній висоті. Про одноярусні розповіли, а ще можуть полки під квіти розташовуватися на двох, трьох або більше рівнях.

Кутова тумба для квітів дозволяє раціонально використовувати простір

Кутова тумба дозволяє раціонально використовувати простір

Є кутові моделі. Вони не обов'язково повинні стояти в кутку кімнати. Можна поставити у шафи, який знаходиться на відстані 50-60 см від дверного проходу. Місце це по-іншому використовувати складно, а квіткова стійка стає добре.

Багатоярусна підставка для квітів з упором в підлогу і стелю

Багатоярусна підставка для квітів з упором в підлогу і стелю

Є квіткові стійки-розпірки. Варіантів два - на всю висоту приміщення або на вікно. Спосіб кріплення однаковий - на розпірних штангах. Тільки для віконних варіантів штанга зазвичай одна, а для тих, які йдуть на всю висоту кімнати роблять основу з декількох стійок. До цих стійок кріпляться зажимами полки або підставки для квітів. Зручно, якщо полички під вазони можна пересувати на свій розсуд на потрібну висоту. Але в такому випадку треба дивитися, щоб фіксатор був надійний - якщо звалиться горщик з квіткою з висоти двох метрів, мало не здасться. Другий момент - зручність кріплення. Зазвичай воно на затискачах або гвинтах. З зажимами пересувати полки швидше, але вони менш надійні. З гвинтами доводиться довше возитися і потрібна викрутка. Але можна затягнути так, як потрібно.

З яких матеріалів роблять

Людська фантазія дивує. З абсолютно банальних речей роблять незвичайні. Або, навпаки, використовують, здавалося б, неприйнятні для даного типу виробів матеріали. І що цікаво, що вони навіть краще, ніж звичні.

Стовбур дерева і водопровідні труби - теж можуть бути основою для підлоги підставки під квіти

Стовбур дерева і водопровідні труби - теж можуть бути основою для підлоги підставки під квіти

метал

Плитка на полку для квітів може бути з металу - кованої або зварений. Кування - не найлегше ремесло, так що ковані підставки можна або купити готові, або замовити в майстерні під ваші габарити або по вашому ескізу. Це, звичайно, добре, але недешево. Є такий вид роботи з металом як холодна кування. За допомогою трубогиба і деяких інших пристроїв можна робити цікаві речі. Це вже варіант для самостійного виготовлення. Але фрагменти треба буде якимось методом з'єднувати. Найчастіше для цього використовується зварювання. Якщо вмієте - відмінно. Варіантів маса. Можна робити з прутка - круглого або плоского. З десяток варіантів на фото нижче.

У більшості виробів стиль визначається з працею

У більшості виробів стиль визначається з працею

Можна знайти варіанти з профільної труби. Ті, хто вміє варити метал, можуть з профільної труби зварити основу, а підставки для квіткових горщиків - з прутка. Є дуже цікаві моделі металевих підставок для квітів в сучасному стилі.

Металева підлогова підставка - не обов'язково завитки

Металева підлогова підставка - не обов'язково завитки

Можна, як на фото, використовувати труби з нержавіючої сталі. Такий п'єдестал для квітів впишеться в сучасний стиль. Є фарби в балончиках, які можуть дати цікавий ефект. Якщо «зістарити» фарбу, можна буде поставити в приміщення в стилі лофт. Якщо застосувати фарбу з ефектом «металік», можна вписати в хай-тек і інші техно-напрямки.

Оригінальні підставки під квіти з металу

Оригінальні підставки під квіти з металу

Як не крути, при роботі з металом потрібна зварювання. Зварювальні апарати в приватному господарстві сьогодні не така вже й рідкість. Але є не у всіх. В принципі, з деякими матеріалами можна обійтися і без зварювання.

Із залишків мідних труб теж можна зробити підставку під квітка

Із залишків мідних труб теж можна зробити підставку

Якщо є залишки мідних трубок, можна зробити підставку під квіти і з них. Мідь можна гнути, а там де це не спрацює, потрібно пайка. Але так як герметичність в даній конструкції не потрібна, можна використовувати клей. Якщо вмієте нарізати різьблення, можна зібрати зі старих водопровідних труб з використанням фітингів.

деревина

Не менш поширений варіант - дерев'яна для підлоги підставка під цвети.Часто зустрічається одна або кілька стійок на одній підставці. На стійках кріплять полички, на які і ставлять вазони з квітами. На одній стійці може бути тільки одна підставка, а може кілька. Часто спрямовані вони в різні боки.

Одноярусні, двоярусні, багатоярусні підставки з деревини

Одноярусні, двоярусні, багатоярусні підставки з деревини

Є «класичні» варіанти, більше схожі на етажерки. Вони можуть бути зібрані з покритих лаком або фарбою дерев'яних планок. Висота, кількість і розміри рівнів - все варіюється.

Підлогова підставка для квітів у вигляді етажерки під різну кількість вазонів

Підлогова підставка у вигляді етажерки під різну кількість вазонів

Взагалі, досить зручна річ, якщо є достатньо вільного місця. При бажанні для більш низьких рівнів можна зробити підсвічування. Такі етажерки гарні під розсаду, якщо її доводиться вирощувати не в технічному приміщенні. Вони і виглядають непогано і дозволяють легко доглядати за рослинами.

Якщо захочете зробити своїми руками: пара креслень з розмірами

Якщо захочете зробити своїми руками: пара креслень з розмірами

З деревини можна зробити підставку для квітів у вигляді драбинки. Причому драбинка може займати небагато місця, якщо сходинки спрямовані уздовж стіни. Варіант справа, до речі, складний з двох кутових полиць. У такому вигляді їх робити зручніше - надійніше опора. Варіант зліва - не тільки для квітів, але і для декоративних речей.

Квіткова підставка у вигляді драбинки для різної займаної площі

Квіткова підставка у вигляді драбинки для різної займаної площі

Підлогова підставка часто потрібна на балконі або лоджії. Якщо є вільна стінка, можна зробити на всю ширину. Тут, знову ж таки, зручніше використовувати деревину.

Варіанти для балкона або лоджії, але не тільки

Варіанти для балкона або лоджії, але не тільки

Можна зробити конструкцію з невеликих дерев'яних ящиків. Їх можна скручувати один з одним саморізами - стінка до стінки, а можна за допомогою планок. Тоді комбінацій можна придумати більше.

Стійки і полиці. Тільки два компонента, але скільки варіантів. Підлогова підставка під квіти має нескінченну кількість варіацій

Стійки і полиці. Тільки два компонента, але скільки варіантів. Підлогова підставка під квіти має нескінченну кількість варіацій

Взагалі, деревина дуже хороший матеріал для самостійної роботи. Вона проста, особливо якщо конструкція не дуже складна. Цвяхи або саморізи - не проблема навіть для тих, хто не дуже досвідчений.

Варіанти-комбінації

Якщо з деревом і металом стосунки не склалися, можна використовувати матеріали, які застосовують при виробництві меблів. Меблева кругла труба з різними кріпленнями і ламінований ДСП або МДФ. Саме такі варіанти популярні серед самодельщиков. Трубу купити не проблема. Вона є кругла, квадратна, прямокутна. Кожен варіант з різною товщиною стінки, різного розміру / діаметра. Є нікельовані, є кольорові. Трубу розпилюють звичайною ножівкою по металу на відрізки потрібної довжини. Кріпиться вона до полиць за допомогою спеціальних фланців. Є також трійники, хрестовини, власники полиць і т.д. Набір фурнітури - під будь-який запит і будь-яку конструкцію. Для збору потрібна дриль і викрутка або шуруповерт. Дриль - попередньо свердлити отвори під установку кріплення, викрутка або шуруповерт - для установки саморізів.

Зібрані з меблевої труби і МДФ або ЛДСП

Зібрані з меблевої труби і МДФ або ЛДСП

Як підставок під вазони на трубу кріплять полички, які найчастіше вирізують з ламінованого меблевого ДСП. Їх теж цілком можна вирізати самостійно, потім наклеїти торцеву кромочную стрічку. Якщо не хочеться возитися, можна в меблевому цеху замовити розкрій і крайкування. Варто зовсім недорого. А збірка - це вже за вами.

Рідше зустрічаються кошика для установки горщиків зі скла. Скло товсте, багатошарове. У плані експлуатації, воно буде надійніше, ніж ламінований ДСП, менш капризно, ніж дерево. Але працювати зі склом треба вміти. Потрібно робити спеціальні рамки або посадочне місце. Хоча, можна просто приклеїти зверху. Але шліфування краю простіше замовити в скляній майстерні.

Підлогова підставка зі скляними поличками

Підлогова підставка зі скляними поличками

Скло може бути кольоровим або білим, матовим або прозорим. Візерункове краще не використовувати - з прибиранням буде складніше. В принципі, це може бути не скло, а прозорий монолітний полікарбонат. Листи є різної товщини.

незвичайні форми

З найпростіших матеріалів можна зробити незвичайні речі. Підлогова підставка для квітів - не виняток. Наприклад, підставка-стійка, на яку можна і ставити горщики, і підвішувати вазони з ампельними рослинами. Просто? Так. Але тільки після того, як побачив картинку.

Незвичайні форми зі звичайних матеріалів

Незвичайні форми зі звичайних матеріалів

Або стелажі в формі літери «А». Стійка конструкція, легка у виконанні. Може бути зроблена в декількох варіантах. Полки, до речі, можуть бути всі однієї довжини, зроблені за розмірами підстави (як на фото) або мати свої особливості - «висовуватися» за межі каркаса на різну довжину.

Симетрія завжди здається нам привабливою

Симетрія завжди здається нам привабливою

Можна зробити підлогову квіткарку симетричною. Вона може складатися з двох половинок, відображених дзеркально. Як варіант на фото праворуч. І біля стіни виглядає непогано. А по боках від проходу або двері буде ще цікавіше.

Сучасні підставки під квіти

Популярні останнім часом інтер'єри все більше прагнуть до геометрично простим і лаконічним формам. І нам вони подобаються саме своєю простотою. Але відмовитися від рослин не всі готові. Хороша новина в тому, що навіть в лаконічні стилі «техно» -спрямованість можна вписати рослини. Їх форма теж повинна бути лаконічною і суворої. Як і для підлоги підставка. Подивіться самі. З металу і деревини можна зробити підставки в будь-якому стилі. Навіть для стилю хай-тек або мінімалізм. А вже про лофт або рустик і говорити не варто. Дуже багато цікавих ідей.

Для максимального ефекту треба правильно підібрати форму рослини

Для максимального ефекту треба правильно підібрати форму рослини

Навіть з банальних деревинок можна зробити небанальні речі

Навіть з банальних деревинок можна зробити небанальні речі

Є товсті пеньки? Зробіть підставки в стилі рустик

Є товсті пеньки? Зробіть підставки в стилі рустик

Деякі ідеї прості в реалізації, але все виглядають дуже сучасно

Деякі ідеї прості в реалізації, але все виглядають дуже сучасно

Підставка під квіти повністю зі скла - незвичайний варіант

Підставка під квіти повністю зі скла - незвичайний варіант